Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si va prezint unrmatoarea situatie ,la care v,as ruga cateva clarificari : adunarea generala din 2022 ,a fost contestata de catre un proprietar si datorita unei omisiuni ale noastre,am pierdut cauza ,insa aceasta a durat pana in anul 2024 luna ianuarie,cand a fost finalizata actiunea si s,a emis hotararea .In anul 2023 ,plecand de la premiza ca actiunea nu era finalizata,am organizat -tot in calitate de presedinte -,adunarea generala pentru anul 2023 ,contestata si aceasta de catre acelasi proprietar. Actiunea este pe rol nefilnalizata inca ,Ce doresc eu sa clarific este daca in aceasta perioada figuram pana la finalizarea actiunilor in calitate de presedinte ,pentru a putea deschide actiuni judecatoresti celor rauplatnici si pentru a putea organiza adunarea generala. Multumesc
@eugarizan,
Dl. moderator, aici de fata zicea ca nu la toate primariile se lucreza, asa cum povestiti dvs. si chiar asa si este.
In cazul de mai sus, eu mi-am exprimat o opinie de bun simt si m-am gandit ca bine ar fi sa treaca si pe la primarie, sau macar sa le ceara un sfat. De obicei la asemenea birouri au si juristi. Daca nu gaseste un raspuns bun, atunci sa apeleze la sfaturile unui avocat. Eu, din scurta descriere facuta, nu mi-as face probleme.
In fine, mai ziceati ceva de niste verificari pe care trebuie sa le faca presedintele, inainte de a trimite documente la judecatorie. Ce pot sa va spun - depinde de mai multi factori. Daca este vorba de documente financiar-contabile, acestea sunt intocmite de catre administrator, verificate de catre cenzor si semnate de catre presedinte - care, probabil, de cele mai multe ori, nu are pregatirea necesara. Daca documentele nu sunt bine intocmite, instanta, la primul sau termenele urmatoare, le va respinge sau pune asociatia sa le faca din nou.
Cum ziceam, sunt situatii si situatii, nu trebuie sa generalizam...
eugarizan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule Grecu , pentru ca ne cunoastem de mai mult timp pe acest forum am sa va povestesc ce am patit chiar acum o ora cand am fost la Primarie pentru ca nu primeam un raspuns , trecuse termenul . Am obtinut o copie ca vezi doamane ei au trimis dar eu nu am primit si sa mai astept . Sa va citesc o propozitie din acest raspuns legat de art 28 alin 1 din legea nr. 196/2018 : "intrucat in cuprinsul legii nr 196/2018 nu exista nicio referire expresa la aceasta modalitate de punere la dispozitie a documentelor solicitate de catre un proprietar ...."
Sper ca ati inteles despre ce este vorba , eu am solicitat copii ale unor documente ale asociatiei , iar presedintele nu bine voieste sa mi le puna la dispozitie .
Va rog comentati dumneavoastra si alti utilizatori de pe forum