avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumpărare vechime și după 31.12.24!? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumpărare vechime și după 31.12.24!?

Se tot spune că se poate cumpăra vechime doar până la 31.12.2024!
În noua lege am văzut că se pomenește de contractele de asigurare.Care ar fi interpretarea?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 20 Februarie 2024
Legea 360/2023 prin care este reglementat sistemul public de pensii, începând cu 01.09.2024, stabileşte la art.6 mecanismul prin care cei ce vor să acopere perioade în care nu au cotizat la pensii

Perioadele de timp pentru care se poate încheia contractul de asigurare socială și efectua plata contribuției de asigurări sociale, în cazul contractului de asigurare socială prevăzut la alin. (3), sunt cele cuprinse între data împlinirii vârstei de 18 ani și data împlinirii vârstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea ... gbrlcostache gbrlcostache \"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu .pensie anticipata 2024. as avea nevoie de putin ajutor in urmatorul caz: ... CHANEL CHANEL Ziua buna ! As avea nevoie de putin ajutor in urmatorul caz: Femeie, nascuta in 05.1966 , implineste 58 ani in 05.2024 , deci s-ar incadra la conditia de ... (vezi toată discuția)