avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara ! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara ! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns ...

Buna seara ! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns … o prietena are un copil de 10 ani, tatal copilului in tot acest timp nu a vrut sa aiba de a face cu copilul acesta .. acum s-a gandit sa ia legatura cu mama copilului ( copilul nefiind recunoscut de tata) … este posibil din punct de vedere legal ca acesta sa ii ia copilul mamei ? Sau ce s-ar putea intampla? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Koala1234 , utilizator 12:33, 21 Februarie 2024
Ca sa pretinda orice fel de drepturi, trebuie ca mai intai sa aiba calitatea de tata, adica sa isi recunoasca copilul sau sa ii stabileasca paternitatea prin instanta.

Cand va figura ca tata in certificatul de nastere al copilului atunci va avea dreptul sa isi viziteze copilul si obligatia de a plati pensie de intretinere.

Mama trebuie sa ceara exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si stabilirea locuintei la ea, dar asta doar in cazul in care se stabileste filiatia fata de tata. Altfel domnul nu are niciun drept si nu poate pretinde nimic vis a vis de minor.



Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)
Copil din relatie extraconjugala a mamei, nascut in timpul divortului Rivi Versace Rivi Versace Sa va relatez problema mea.. Am o relatie de 3 ani cu o romanca maritata cu un italian, cu oficierea casatoriei facuta in Romania. In acest moment ea a ... (vezi toată discuția)
intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in ... Roxana3003 Roxana3003 Buna ziua. Intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in strainatate si are trecut decat mama pe certificatul de nastere strain dupa transcrierea in ... (vezi toată discuția)