avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot sa opresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot sa opresc instrainarea ...

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pot sa opresc instrainarea unui apartament un conditiile in care eu sunt copil biologic al proprietarului de apartament.
Pe scurt: Mama mea care a mai fost casatorita inaintea casatoriei cu tatal meu,a infiat un copil in timpul primei casatorii.
Copilul infiat a decedat in data de 13 august 2022. Mentionez ca toate bunurile ( apartamentul mamei mele cat si garsoniera defunctului au fost trecute in proprietatea acestuia. La mimentul decesului defunctul avea varsta de 60 ani.
Dupa deces mama m-a intrebat daca am pretentii de pe urma defunctului. Am spus ca nu am pretentii si a urmat procedura de trecere a bunurilor pe numele ei.
Garsoniera a vandut-o,iar apartamentul vrea sa il lase unei surori a ei. Mama are 81 ani.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:16, 21 Februarie 2024
Nu, nu puteți.
Legal, mama este proprietar și poate dispune de proprietățile ei, după cum dorește.
daca lasa prin testament, il puteti ataca dupa decesul ei si macar recuperati jumatate din ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate. posibilitatea de a dispune prin acte oneroase sau cu titlu gratuit. modalitati cami250786 cami250786 Buna ziua, O prietena apropiata are sotul bolnav de cancer in stadiul 4 si au in proprietate impreuna un apartament , o garsoniera si o masina.Mama sotului ... (vezi toată discuția)
Drepturi... sweet1981 sweet1981 Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema... Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Succesiune sat sat buna seara, va supun atentiei dvs o problema mai complicata, doua persoane au avut \"viata in comun\" vreme de aproape 30 de ani, rastimp in care, au tot ... (vezi toată discuția)