avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită A intervenit prescriptia la executare silita ?
Discuție deschisă în Executare silită

A intervenit prescriptia la executare silita ?

Buna seara,

In 2006 am facut un contract de credit ( card de credit ) 3000 lei. Azi am primit in cutia postala somatia de plata imobiliara in valoare de 8000 lei. Exista hotararea pronuntata de judecatorie privind incuviintatea executarii silite.In actele primite am mai gasit o copie dupa o actiune mai veche, tot incuviintare executare silita, facuta de alt executor care a fost respinsa de judecatorie - anul 2022.

Contractul de credit a fost facut pe 3 sau 5 ani, nu imi mai aduc aminte si nu am platit nicio rata la el. Este copie dupa contract, dar este indescifrabil. Am vb cu un avocat si mi a zis ca mai bine fac un angajament de plata cu creditorul ( acum fiind un recuperator de creante )decat sa fac contestatie la executare, in care am vrut sa invoc prescriptia.
Am gasit o speta foarte asemanatoare cu a mea, cel in cauza a facut contestatie in anulare invocand prescriptia si instanta i a dat dat castig de cauza, intimatul fiind acelasi executor. Nu stau sa expun motivarea instantei privind intervenirea prescriptiei, insa studiind atent si la mine a intervenit prescriptia. Ce parere aveti ?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2024
ralucaioana20, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 21 Februarie 2024
Incercati! nu aveti ce pierde! Daca vă admite, este ok; daca nu vă admite, plătiți.
Oricum, apelati la alt avocat :)
Cel mai probabil e ca a intervenit prescriptia.
Pare sa fi intervenit prescripția dar dacă nu contestați veți fi executat silit.
Doar dacă analizează actele avocatii și judecatorii pot analiza un caz.

Sunt mulți executați silit în astfel de cazuri.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Precsriptie steflea steflea Buna seara , Contract de credit prescris , cesionat catre o firma specializata , se obtine incuviintarea executarii silite , se incepe procedura , nu poate ... (vezi toată discuția)
Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)