avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumparat zilele trecute de la Lidl un aspirator ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumparat zilele trecute de la Lidl un aspirator manual antiacarieni ...

Am cumparat zilele trecute de la Lidl un aspirator manual antiacarieni CLEANmaxx, pe care am dat 199 lei.
Ajuns acasa, am citit in Instructiunile de utilizare ca Serviciul de asistenta pentru clienti este in orasul Gallin din Germania. Se da un numar de telefon si suntem atentionat ca apelul in reteaua germana de telefonie fixa este la tariful ofertantului meu.
Tot din instructiunile de utilizare am aflat ca sunt doua piese care trebuie schimbate:
- filtrul EPA o data la 12-18 luni
- lampa UV-C o data la 12-24 de luni
Am gasit un mail al importatorului (DS Direct GmbH) si am trimis un mail in care am solicitat aceste piese de schimb. Raspunsul a fost ca, din pacate, nu livreaza aceste piese de schimb in Romania.
Am revenit cu un mail in care am spus ca nu este corect sa livrezi produse care necesita piese de schimb fara aceste piese de achimb, ca altfel produsul devine produs de ”unica folosinta”. La sfarsit, am amenintat ca voi face reclamatii la Protectia consumatorului din Romania si din Germania. Nu am mai primit niciun raspuns.
Eu voi returna produsul la Lidl, dar as vrea ca acest fapt sa nu se mai repete. Ce cale ar trebui sa urmez pentru a preintampina si alte asemenea cazuri???

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:40, 22 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti reclama la protecția consumatorului și li se va pune în vedere sa nu il mai vândă.

~ final discuție ~