avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Eu si prietenul meu ,am cumparat un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Eu si prietenul meu ,am cumparat un teren impreuna ...

Buna ziua,
Eu si prietenul meu ,am cumparat un teren impreuna ( in contract 50% fiecare) ,Cum trebuie procedat legal sa avem drepturi egale pentru o eventuala constructie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: amerie_30 , utilizator 07:46, 9 Martie 2024

gi-jane2 a scris:

Bine ca e mai important sa ne legam printr-o casa, decât printr-o căsătorie.

eu nu cred ca se pot compara , in sensul ca nu exista legatura intre casatorie si casa, ca nu se aia ne casatorim , ca sa fie casa in comun si nu e musai sa se sfarseasca la partaj si da, de cele mai multe ori, e suficient ca noi sa vrem.

Ba există. Ne e frica de căsătorie (dar e ok sa trăim în concubinaj), dar nu ne e frica sa punem la bătaie niște zeci de mii de euro, ridicând la comun o casa cu o persoana care legal, nu ne e nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca ne leagă ceva( legatura de casatorie sau de rudenie)care e diferența din punct de vedere al proprietății?
( in caz de ceva, macar am avea scuza ca am luat țeapă de la unul strain ,nu de la sot, frate, părinte...
Oricum, nu are legatura cu subiectul, pot fi coproprietari în acte pe cote parti fără sa se căsătorească.
Ca idee, daca ar fi sa se ajungă la partaj, nu mai trec și prin divort.
De parca daca ar fi casatoriti, nu tot banii aia ii pune la bătaie fiecare.
Nu am o problema cu căsătoria, dar nici cu concubinajul, fiecare își asuma decizia, oricare ar fi ea. Atenție la acte, însă.
Nu cred ca nu se căsătoresc de frica de căsătorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc pentru răspunsuri. În mare parte m-am convins cum e legal.
Dar tot nu ma căsătoresc.

~ final discuție ~