avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună! Am câteva întrebări . Am contactat (printr-o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună! Am câteva întrebări . Am contactat (printr-o prietenă ...

Bună! Am câteva întrebări .
Am contactat ( printr-o prietenă ) de cineva care oferă un " job" online.
Prietena mea e de câteva lui și ea habar nu avea ca e ceva ciudat la mijloc pana nu i-am zis eu.
Ideea e ca îmi da 150-200 lei pe zi pentru a face niște tranzactii.. îmi da de ex 5000 lei iar eu ii pun în mai multe conturi cate 30 lei , 50 lei ,100 lei , 400 lei ..
Având în vedere ca primesc bani doar pentru asta chiar îmi suna bine .. am nevoie de bani dar totuși știu ca nu e ceva curat .. dacă încerc o perioada de 2 săptămâni pana fac niște bănuți credeți ca as putea avea probleme cu revolut ? Anaf ? Sau altceva ?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:30, 26 Februarie 2024
Bună dimineața! Da, ați putea avea probleme serioase, inclusiv penale. Sunt prea puține elemente pentru a stabili exact despre ce e vorba, dar, în mod evident nu poate fi ceva legal. Nu are nicio logică să alimentezi niște conturi prin intermediul altor persoane dacă banii nu provin din surse cel puțin dubioase. Dacă ați apucat sa efectuați tranzacții, cea mai bună soluție ar fi să mergeți la politie și să sesizați ce se întâmplă. Banii ar putea proveni din droguri, proxenetism sau o mulțime de alte infracțiuni. Pare sa fie vorba despre o infracțiune de spalare a banilor și limitele de pedeapsă sunt destul de mari, de la 3 la 10 ani...
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
adrian@13, utilizator
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spălare de bani, nu va băgați în asa ceva și mai ales, nu ii băgați pe alții.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vazut si eu pe fb o multime de anunturi similare. La inceput va momesc cu sume mici si apoi sumele vor creste. Ceea ce vi se cere este spalare de bani, si fapta e penala. Daca cu adevarat vreti sa munciti faceti-o in mod traditional practicind o meserie. Munca nu e rusinoasa.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu riscați mare lucru, poate doar să vă treziți într-o zi cu mascații care vă sparg ușa cu "târnăcopul", că sprijiniți niște activități teroriste. Și până le explicați dvs. cum animalul acela drăguț "ambala ciocolata" nu o să vă placă tratamentul.

~ final discuție ~