avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am un contract cu un IFN, la care am întârziat 2 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am un contract cu un IFN, la care am întârziat 2 zile - sunt hărțuit

Buna ziua. Am un contract cu un IFN, la care am întârziat 2 zile cu plata. Țin să menționez istoricul meu cu acest IFN este 8 împrumuturi închise mereu la timp doar că la acest nou împrumut acordat am cam fost șantajat cu zeci de telefoane de ce nu îl accept și să semnez odată. Odată semnat mi am dat seama că s a comis un abuz că am semnat un contract care nu mi s a oferit a fi citit legal . După 2 zile de întârziere sunt sunat sistematic de 5-10 chiar 15 ori pe zi cu hartuire de ce nu achit. Le am explicat că voi achita pe data de 8 martie îmi asum chiar penalizările și pe data de 8 martie voi achita o sumă cât pot atunci e data de salariu. Nu vor să înțeleagă mă sună și merge mă întreabă același lucru că vor banii acu, nu mâine , acum că nu se mai poate. Asta nu e hartuire? Scrie in contract că pot fi sunat telefonic dar le am dat și mail cu angajament de plata că voi achita pe 8 martie, apoi pe 8 aprilie și pe 8 mai închid contract. Contractul este pe 1 an mi am oferit angajament de plata sa achit mai rapid in 3 luni și tot sun sunt zilnic inclusiv în weekend. Este legal ? Asta nu e hartuire? Deja le am făcut sesizăre la ANPC dar până îmi va răspunde ANPC simt că cedez cu capul. După ce că contractul mă pune sa achit 2800 lei luați de 6 ori mai mult , le am transmis când achit și nu înțeleg. De ce nu accepta un angajament de plata? Am 2 zile întârziere nu 90. Vreau sa închid mai rapid și nu înțeleg acest lucru. Vreau sa merg la poliție pentru că deja simt că lucrurile iau o întorsătură. Daca îmi asum penalizările le ofer angajament scris după data de 8 martie mă ofer sa plătesc în avans de ce sunt tot hărțuit.
Apelurile telefonice sunt de pe numere diferite și mereu sunt luat peste picior, îmi zic că azi banii, azi nu pe 8, mă simt că mă sună un camatar și eu trebuie sa ascult aceste injosiri
Îmi cer scuze daca m am repetat in aceasta postare, doar că aș dori un sfat. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
Mihai Ovidiu ov, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:13, 25 Februarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati avocat bun și se rezolva.

~ final discuție ~