avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, M-am confruntat cu o problema noua astazi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, M-am confruntat cu o problema noua astazi intr-un ...

Buna ziua,

M-am confruntat cu o problema noua astazi intr-un magazin ISSA, un supermarket de cartier din sectorul 4: au introdus gresit niste produse pe bon, iar eu am observat abia la final ca produsele de pe bon nu le cumparasem. Atunci cand le-am cerut sa imi restituie banii, mi-au cerut buletinul, pentru ca altfel "nu ii lasa sistemul sa imi restituie banii". Am ramas surprins, dar ma grabeam, asa ca le-am dat buletinul, insa spre surprinderea mea, au introdus mai multe date decat doar cnp-ul. Inclusiv adresa, seria si nr, etc. I-am zis casieritei ca mi se pare excesiv si a bagat aceeasi placa cu "sistemul". Mi-a oferit la final un bon pe care sunt introduse o gramada de date, dar nimic despre prelucrarea datelor mele cu caracter personal. Iar bonul initial cu produsele cumparate l-au pastrat, pentru ca trebuie sa il aiba, chipurile, in evidenta.
Dar surpriza, cand am ajuns acasa m-am gandit sa calculez ce am cumprat si am realizat ca, chiar si cu restituirea banilor, suma produselor pe care le-am achizitionat era oricum prea mare pentru ce achizitionasem, asadar produsele de pe bon probabil nu corespundea.
Care sunt optiunile mele in aceasta situatie si cum pot sa ii trag la raspundere? Nu am frecventat aceste supermarket-uri decat in ultimele 3 saptamani, dar am tot realizat ca sunt usor dubioase: nu au preturile afisate la toate produsele, unele preturi sunt amestecate, nu au dispuse preturi/unitate si mereu se uita ciudat casierii la tine cand vrei sa platesti cu cardul. Nu stiu in primul rand daca e legala inscrierea datelor mele in baza lor de date, fara un acord GDPR.
Ce pot face in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:44, 25 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bogdan Mih a scris:
Care sunt optiunile mele in aceasta situatie si cum pot sa ii trag la raspundere?
(...)
Ce pot face in acest caz?

Nu se intelege prea clar ce anume urmariti. Razbunare? Sau ce? Tragere la raspundere. Ce fel de raspundere?
Adica, intrebarea este stiti ce doriti? sau acum incercati sa aflati ce anume doriti?
De la acest punct pleaca si trebuie facuta analiza,, adica ce anume doriti?

~ final discuție ~