avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am avut o descoperire de salariu deschisa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am avut o descoperire de salariu deschisa la BCR, ...

Buna ziua, am avut o descoperire de salariu deschisa la BCR, datoria este marcata ca neachitata, de către banca din aprilie 2012. In 2014 am plecat din tara și nu m am reîntors. Nu am plătit descoperirea și a ajuns la executare silita. Întrebarea este, am primit încă o scrisoare la adresa părinților de la o nouă companie de recuperare care îmi oferă șansa să plătesc 40% mai puțin din datorie (datoria finală evident include cheltuieli de executare) până la o anumită dată. Întrebarea mea este, ținând cont ca au trecut peste 10 ani de atunci, nu se prescrie datoria? Eventual pot sa fac ceva în privința asta?
Cel mai recent răspuns: Arabela Jo , utilizator 10:57, 26 Februarie 2024
Puteti face, sa nubii băgați în seama.
Doar dacacse ajunge la executare silita, puteti face contestatie și invoca prescriptia.

gi-jane2 a scris:

Puteti face, sa nubii băgați în seama.
Doar dacacse ajunge la executare silita, puteti face contestatie și invoca prescriptia.

Multumesc de raspuns. Executarea silita ma poate afecta dacă primesc ceva în moștenire?
Și a doua întrebare, am o adresă de e-mail a celor care acționează executarea silită, pot să trimit contestația și invocă prescripția via e-mail sau trebuie la judecătorie?

~ final discuție ~