Buna ziua, recent eram pe strada cu o gasca de prieteni, si am zarit un catelus pe strada, fara zgarda, in apropierea unei sosele. Toti ne-am adunat in jurul catelului si ne-am jucat cu el, am mers putin in fata caselor din jur pentru a vedea daca l-ar fi pierdut cineva pe strada, dar, surpriza, nu era zare de vreun om in acele curti, asa ca l-am luat cu noi intr-un parc situat la cam 200m de locul in care l-am gasit. Noi am lasat catelul pe jos, cu speranta ca ne-ar arata de unde a venit, sau l-ar cunoaste niste alti copii din parc, dar nu stia nimeni al cui ar putea fi. Nu prea am mai bagat de seama ce s-a intamplat dupa, copiii din parc se jucau cu el iar mai apoi eu si gasca mea am plecat din parc. Mai pe seara, insa, o femeie o sunase in disperare pe mama unei prietene sa ne spuna sa ii aducem catelusul inapoi si ca suna la politie daca nu i-l inapoiem. Noi i-am transmis ca nu aveam catelul, ca a ajuns la niste copii mai mici si nu aveam idee unde ar putea fi acum. Peste cateva zile, aceeasi femeie a alarmat-o din nou pe mama aceleiasi prietene ca eu, cu o aparenta ceva mai iesita din comun, as fi luat cainele si va face plangere la politie daca nu il inapoiez. Toata intalnirea aceasta cu catelul a fost filmata de o camera de supraveghere, in care se poate vedea(sper) faptul ca am mers si in fata caselor din jur pentru a vedea daca catelul a venit din acea zona. Ce as putea face in legatura cu acest lucru? Mentionez ca sunt minor, si nu am antecedente cu politia. Se poate clasifica acest lucru ca furt sau insusirea unui bun? Catelul e considerat 'liber' sau al nimanui avand in vedere ca l-am gasit pe strada?
Nu am mentionat, dar stam intr-un sat, unde nu exista cabinete iar veterinarul era inchis, initial voiam sa il luam cu noi, si sa ramana acasa la unul din noi, dar nu ne-au lasat parintii. Desi nu cred ca ar fi fost cipat.
Pe viitor sa aibă mai multa grija de catel, sa il tina în curte, nu pe strada.
Fiind la sat, piate găsești acei copii și ii întrebi. Ar fi bine sa fie gasit