avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat ...

In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces central?
Cel mai recent răspuns: Calonfir D , utilizator 07:34, 7 Martie 2024
Ca sa parcelati un teren in mai multe loturi decat 3 (cazul dumneavoastra exact) aveti ne voie de PUZ.
Daca primul PUZ a avut ca si obiect introducerea terenului in intravilan, si nu a avut ca si obiect si parcelarea terenului, atunci DA o sa fiti nevoiti sa faceti un alt PUZ care are ca obiect parcelarea terenului.
in cazul in care eu am cumparat una din parcelele rezultate de 1000mp, iar restul proprietarilor nu doresc sau nu vor sa se implice in realizarea PUZ-ului, in ce conditii as putea sa construiesc pe acea parcela?
Daca pe parcelele invecinate care nu fac parte din aceasta dezmebrare, sunt deja constructii existente, pot sa ma prevalez de dreptul care mi l-ar acorda art.32 din L350/2001?
" e) să permită întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, fără elaborarea unei documentaţii de
urbanism, în situaţia construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au
acelaşi regim de înălţime cu cel solicitat."
Pai daca este deja parcelat terenul, inseamna ca a existat un PUZ pentru parcelare, ... teoretic.
De ce nu solicitati un certificat de urbanism pentru informare?
Se pare ca s-a facut parcelarea cu acordul primariei dar s-a neglijat faptul ca in PUZ-ul initial nu era specificata si dezmembrarea parcelei initiale de 10.000 mp.Am solicitat un CU de informare pentru 2 din parcelele de care sunt interesat si am primit rezolutia: "teren fara reglementari urbanistice cu interdictie de construire pana la intocmirea PUZ"
Oare in acest moment pentru intocmirea PUZ, suprafata minima trebuie sa fie de minim 10.000 mp?
Ca o ultima solutie rezonabila nu ar fi art.32 din L350?
Ce optiuni ar mai fi disponibile?
Nu aveti ce face atunci trebuie facut PUZ-ul. Daca ceilalti proprietari nu sunt interesati atunci va trebui dumneavoastra sa suportati toate cheltuielile.
De art. 32 nu va puteti folosi din punctul meu de vedere, pentru ca celelalte constructii chiar daca au fost edificate cu autorizatie de construire din cele relatate de dumneavoastra ma duce la gandul ca au acte lipsa la documentatia tehnica care a stat la baza autorizatiei de construire. Numai ca primaria le-a lasat pe ideea romaneasca: "las ca-i bine si asa".

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie constructie conform exceptiei de urbanism - parcele adiacente Flori_ Flori_ Buna ziua, Detin o parcela intravilan curti constructii, cu PUZ expirat in 2016 si vreau sa obtin autorizatie de constructie. Am front la strada si 2 case ... (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)
Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)