avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 10,000 imprumuturi multiple nebancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

10,000 imprumuturi multiple nebancare

Buna ziua,
Am 4 credite nebancare, cu un total de aprox 10,000 RON.
Am decis sa nu mai platesc, ratele fiind mari si datorita lipsei venitului pe Ian/Feb.
Oare ce sfat imi puteti da, va rog?
imi afecteaza nota de credit neplata?
Procedura judiciara, cand poate incepe, presupunand ca nu contestez recuperarea silita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 27 Februarie 2024
decizia e una proasta, acuma.. daca nu aveti de unde plati, nici nu aveti ce alta decizie sa luati. O decizie buna era sa nu va imprumutati la ifn-uri.
poate faceti rost de bani, ca macar sa le inchideti pe rand, altfel, se strang penalitati de o sa va ia ameteala.
va raporteaza da la biroul de credite.
executarea silita o pot cere cand vor ei, au timp 3 ani.
Un contract de credit încheiat de o instituție de credit (de exemplu, IFN) constituie, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 99/2006 privind instituțiile de credit, titlu executoriu.

Din momentul in care se constata neplata ratelor se va trece la executarea silita a dvs.

In contractele de credit semnate sunt mentionate aspectele privind neplata ratelor ..cititi si vedeti la cate rate neplatite se va trece la executare.
În realitate, nu scrie in contract dupa cat timp se declara creditul scadent anticipat și nici după cat timp se va încerca executarea silita.

Din pacate, exista IFN-uri care prevad astfel de clauze... chiar am in fata astfel de contracte transmise pe email de anumite persoane...

~ final discuție ~