Multumesc pentru raspunsurile primite
As mai avea nevoie, totusi, de un sfat
Am un teren care nu a fost nici dat la CAP si nici preluat de stat
Este acolo o casa si terenul aferent care apartinusera unei strabunici decedate dupa care nu se facuse
dezbaterea mostenirii. La vremea colectivizarii, n-a avut cine sa treaca imobilul in patrimoniul cooperativei,
pentru ca niciun susceptibil mostenitor in viata nu il avea trecut in registrul agricol. Cu noroc, cu prostie,
din neatentie sau altceva, imobilul nu a intrat in patrimoniul cooperativei ca sa faca obiectul Legii 18
Anul trecut puteam cere emiterea TDP in baza Legii 123
Recunosc faptul ca nu am stiut de posibilitatea aceasta.
Insa, la vremea respectiva terenul in discutie facea obiectul unui proces intre mine si Primaria din localitatea
respectiva. Procesul incepuse deja in nov 2022 si Primaria ma daduse in judecata ca sa diminueze suprafata
reconstituita conf Legii18 cu acest teren, pe care sustinea ca mi l-a dat de doua ori, o data cuprins in
suprafata reconstituita conform Registrului agricol al bunicului (autorul) si inca o data in urma constatarii
cadastrale facuta la nivelul comunei.
Abia cu ocazia acestui proces, am luat actele la mana si am descoperit ca terenul nu a fost trecut in ptrimoniul
cooperativei. Am castigat la Judecatorie. Acuma sunt la Tribunal, ca Primaria a facut recurs
Intrebare:
In perioada de valabilitate a legii 123 nu puteam cere eliberarea TDP ca eram in litigiu
Dupa ce se termina litigiul, sper in favoarea mea, pot cere eliberarea TDP motivand (ca exceptie)
ca in timpul valabilitatii legii am fost impiedicat sa fac cererea?
Incerc sa dau singur un raspuns: In cazul in care as fi stiut de prevederile Legii 123
normal era sa fac cerere, cerere care trebuia amanata si careia trebuia sa i se dea curs in functie de
decizia instantei de judecata.