avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - donatie

Daca dupa ce s-a dat o hotarare judecatoreasca paratul a facut donatie fratelui pentru partea lui de mostenire in urma decesului mamei, cu scopul de a nu avea ce sa se execute silit, poate sa fie atacata acea donatie? Dar donatia facuta catre in urma decesului celuilalt parinte, dar anterior procesului, poate fi atacata, avand in vedere ca are un copil si donand partea lui fratelui cu buna stiinta nu vrea sa ii lase copilului nimic?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:50, 29 Februarie 2024
paratul a facut donatie fratelui pentru partea lui de mostenire in urma decesului mamei, cu scopul de a nu avea ce sa se execute silit, poate sa fie atacata acea donatie?

Da poate fi atacata daca donatia s-a facut in dauna creditorilor.
debitorul nu e angajat, nu are ce sa i se execute? cat e datoria? conteaza toatre elementele astea pt a avea castig de cauza.
Daca e cazul , se poate face si plangere penala.

Dar donatia facuta catre in urma decesului celuilalt parinte, dar anterior procesului, poate fi atacata, avand in vedere ca are un copil si donand partea lui fratelui cu buna stiinta nu vrea sa ii lase copilului nimic?

Catre cine, de catre cine ?
Daca tatal copilului dvs a instrainat bunuri prin donatie cu scopul de a-si dezmosteni copilul actele pot fi atacate de copil , dar dupa decesul tatalui si daca donatia ii incalca rezerva succesorala.
lucreaza, dar are de dat retroactiv pensie si banuiesc ca nu se retine toata suma din salariu ci doar 1/4 din venit, cat a stabilit instanta. ca sa fie atacata donatia ce ar trebui sa fac? multumesc.
va aruncati degeaba a atunci pt anulare, i se poate retine din salariu
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
Asta dupa legile noastre, dar este vorba de alta tara, Danemarca, cu legile ei.
ramane sa va interesati care e legea la ei daca vreti sa va adresati unui executor acolo sau o sa puteti face asta prin ministerul de justitie.

Alte discuții în legătură

Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)
Ajutor florin75 florin75 Fratele meu a girat cu o masina un prieten (asa zis) si acum are restante de 250 zile si e pus pe lista biroului executorului judecatoresc , el a decedat, ce ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credite nevoi personale pt persoanele cu venituri mici roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As dori sa stiu daca exista o institutie sau vreun mecanism legal prin care persoanele cu venituri foarte mici si copil minor in intretinere ... (vezi toată discuția)