avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, Pot ataca in instanta niste IFN-URI care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, Pot ataca in instanta niste IFN-URI care practica ...

Buna seara,

Pot ataca in instanta niste IFN-URI care practica dobanzi foarte mari si penalitati extra mai mari decat dobanzile ? Practic daca ai probleme o luna si depinzi de un singur salariu si nici acela intreg iti e aproape imposibil sa revii cu linia de credit respectiva.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:32, 29 Februarie 2024
Dar nu vă obligă aceste instutuții financiare să vă împrumutați cu dobânzi foarte mare.
De ce nu vă împrumutați de la băncile comerciale, care practică dobânzi decente`?
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Curtea Constituţională a României a admis, pe 28 ianuarie 2021, (Decizia nr. 69/2021) sesizarea asupra Legii privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, stabilind că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le atacați degeaba, aveti contractul, v-ati asumat din capul locului dobânzile și penalitățile. E cea mai proasta soluție sa împrumutați de la IFN -uri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti ataca in instanta..accesul este liber la justitie, chiar exista situatii de practica judiciara - chiar daca practica judiciara nu constituie izvor de drept - in care o instanta a anulat dobanda contractuala dispusa la ifn-ul in cauza.

"Curtea de Justitie a Uniunii Europene stabileste ca o dobanda penalizatoare disproportionata fata de incalcarea contractului si fata de compensatie pe care o primeste creditor, sa fie considerata ABUZIVA.

Directiva 93/13 trebuie interpretată în sensul că nu se opune unei jurisprudențe naționale, precum cea a Tribunal Supremo (Curtea Supremă, Spania) în discuție în litigiul principal, potrivit căreia sau clauză nenegociată a unui contract de împrumut încheiat cu un consumator care stabilește rata dobânzilor moratorii aplicabile este abuzivă, pentru motivul că impune consumatorului care întârzie la plată să achite o sumă disproporționat de mare drept compensație, din moment ce această rată depășește cu mai mult de două puncte procentuale rata dobânzilor obișnuite prevăzute în acest contract."
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru raspuns. Eu imi inteleg greseala , mi-o asum , si daca sunt ceva sanse de castig in instanta ma duc sa ma lupt fara regrete, de aici si intrebarea mea. Linia de credit e de 3000 lei cu 20 lei dobanda pe zi si de la 1 zi de intarziere 20 lei dobanda/zi + 24 de lei penalitate/zi. Am incercat intelegere la ei dar nu m-au ajutat cu nimic. Indiferent ca sunt incluse in contract, acest lucru nu inseamna ca nu pot fi clauze abuzive.

Alte discuții în legătură

Credit pana la salariu de la un ifn koszti koszti Buna ziua. In decembrie am luat un credit on line in valoare de 2000 ron credit pana la salariu.deci pe termen de 20 zile. Nereusind sa platesc la timp ifn ... (vezi toată discuția)
Vreau sa initiez un proces colectiv impotriva ifn -urilor daniel241 daniel241 Inainte de toate vreau sa mentionez ca dispun de resursele financiare ,timp si rabdarea necesara pentru a incepe un proces colectiv impotriva ifn -urilor. Am ... (vezi toată discuția)
Comisioane si dobanzi penalizatoare lilianatamasi lilianatamasi Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a ... (vezi toată discuția)