avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un sediu social. ...

Buna ziua, as dori sa fac un srl și am nevoie de un sediu social. Sediul as dori la mama mea acasă. Pe contract apare scris mama și tata, bun comun. Tata a murit acum 2 ani și nu am făcut succesiunea. Se poate face comodatul doar cu mama mea. Ea apare peste tot pe acte alaturi de tatăl meu. Mulțumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 07:37, 28 Februarie 2024
Se poate face.
Nu. Faceți succesiunea și apoi se rezolva.
Încheierea unui contract de comodat de către unul dintre moștenitori reprezinta un act de acceptare tacita a moștenirii. Contractul este valabil, cu atât mai mult cu cât acesta este încheiat de soția supraviețuitoare care este și proprietar pe cota parte.
La ONRC, când se înregistrează firma, este suficient sa fie depus contractul, nu are nevoie de CF sau alt act, deoarece contractul în sine dovedește dreptul de folosința asupra imobilului necesar înființării firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)