avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj judecatoresc Care este procedura la un partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj judecatoresc Care este procedura la un partaj judecatoresc ...

Partaj judecatoresc
Care este procedura la un partaj judecatoresc daca partile ajung la o intelegere amiabila inainte de primul termen de judecata? Din intelegere face parte si renuntarea uneia dintre parti la dreptul de uzufruct dobandit in timpul casatoriei. Se poate face renuntarea la uzufruct in acelasi timp si loc cu semnarea partajului amiabil pentru a fi aparat de o eventuala razgandire a partii care cere aceasta renuntare?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:05, 29 Februarie 2024
Da se poate, se cuprind toate intr o tranzactie care va fi infatisata instantei si care va constitui dispozitivul hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea de divort ContSters67939 ContSters67939 Am inaintat actiunea de divort. Am cerut doar desfacerea casatorie ( de comun acord)i. Am primit ulterior informatia ca as fi putut sa cer si rezolvarea ... (vezi toată discuția)
Partaj ciupikam ciupikam VA SALUT! Masa partajabila ajunge in jur de 5-6 miliarde vechi[obtinuta in urma unui contract de intretinere]. Fostul sot exclude o intelegere intre parti iar ... (vezi toată discuția)
Plata datorii comune? ei ei Sunt despartit de doi ani, dar nu divortat inca si am o fata de 17ani, in grija mamei, careia ii platesc pensie alimentara. Despartirea a fost la cererea ... (vezi toată discuția)