avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii

Studii medii
Buna ziua,

Se pot considera studii medii chiar daca nu exista o diploma de bacalaureat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Chrisblinky2024 , utilizator 09:16, 4 Martie 2024
Potrivit Legii nr.198/2023, clasificarea de "studii medii" nu exista.

Absolvenții învățământului liceal primesc diploma de absolvire, foaia matricolă și, după caz, certificatul de calificare profesională de nivel 3 sau 4, parte a portofoliului educațional, care atestă finalizarea studiilor liceale și care conferă dreptul de acces, în condițiile legii, pe piața muncii.

Elevii care au promovat clasa a XII-a de liceu cu frecvență, respectiv clasa a XIII-a de liceu - frecvență redusă, respectiv seral, pot susține examenul național de bacalaureat, în conformitate cu o metodologie aprobată prin ordin al ministrului educației.

Absolvenții învățământului liceal care susțin și promovează examenul național de bacalaureat dobândesc diplomă de bacalaureat, care le dă dreptul de acces în învățământul superior.

In speta, studiile medii liceale pot fi detinute de persoane absolvente ale invatamantului liceal, studiile fiind finalizate cu diploma de bacalaureat sau cu diploma de absolvire.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? in afara de foaia matricola ... elenasilvia2 elenasilvia2 Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare am termina 13 clase la seral ... Marii19 Marii19 Buna ziua am și eu o întrebare Am termina 13 clase la Seral fără frecventa in 2002 am nevoie de diploma de terminarea 13 clase (nu am dat bacul )doamna ... (vezi toată discuția)
Sa schimbat legea vali2010eu vali2010eu In 2008 Absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat pot solicita certificate de absolvire. Studiile medii le are oricine a absolvit 12 clase, cu sau fara ... (vezi toată discuția)