avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, lucrez intr-o companie de telecomunicatii, avand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, lucrez intr-o companie de telecomunicatii, avand salariul ...

Buna , lucrez intr-o companie de telecomunicatii , avand salariul fix si bonusul lunar care este in functie de targetul realizat.
Recent s-a primit un e-mail cu niste clienti la care li s-au perceput un depozit în momentul efectuării unei cereri de abonament, din greseala s-a bifat in aplicația repsectiva ca fiind platit , insa defapt este unpaid, neplatit, Cei din firma ne obliga sa achitam sumele cu numarul de chitanta , intrebarea mea este , ce poate sa mi se intample daca nu vreau sa achit , mi se pare absurd, este o suma foarte mare. Poate sa mi se scada din bonus sau salariu ? Nu inteleg daca s-a facut o greseala de ce nu se poate face nimic, se intampla atatea magarii in firme.
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 14:27, 4 Martie 2024
Targetul e numarul de voci pe care trebuie sa le atingem , acum in 6 ei vor sa completam intr un tabel cu dovada chitantei cum ca eu am platit depozitele alea care le au cerut la clienti,adica am inteles e greseala mea ca am dat mai departe cererea dar de ce îmi vine cu chestia asta de acum ceva timp , si nu sunt doar eu singura de pe tara care a gresit , dar de unde cred ei ca a si putea plati suma aia colosala de depozite cerute tot de ei de la monitorizare , si clientii aia fiind platnici buni .
Am inteles daca era vorba de o suma mica dar in total ar fi 3500 lei . si momentan nu imi dau nici o solutie , neavand banii astia unde se ajunge ?!
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu platiti si nu semnati nimic.

2. Daca va retin din salariu fara acordul dvs , sesizati imediat ITM-ul.

3. Va pot actiona in instanta, iar daca instanta va decide ca sunteti buna de plata, atunci veeti plati .
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bonusul este mentionat in contractul de munca? El este trecut in statul de salariu? Sub ce forma il primiti, numerar sau virament?
Il primesc virament si este trecut si pe fluturas

CST1976 a scris:

Bonusul este mentionat in contractul de munca? El este trecut in statul de salariu? Sub ce forma il primiti, numerar sau virament?

Daca bonusul nu este trecut in contractul de munca conducerea ca poate "penaliza" prin neacordarea lui pe viirtor. Insa chiar si asa acoperirea asa-zisei incasari operate gresit de la partener nu se poate realiza din bonusul dvs decat daca exista hotarare judecatoreasca sau acord de recunoastere al prejudiciului si al retinerii acestuia din salariu ( salariu insemnand salariu fix plus bonus).
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2024
CST1976, utilizator

~ final discuție ~