avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! La o institutie publica, directorul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! La o institutie publica, directorul economic are in ...

Buna ziua! La o institutie publica, directorul economic are in subordine 3 servicii: contabilitate, logistica-patrimoniu si relatii publice. Este legal ca directorul economic sa delege atributii din serviciul contabilitate catre o persoana din serviciul logistica, in conditiile in care persoana din logistica are aceeasi pregatire si functie ca si persoana din contabilitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 4 Martie 2024
Da, daca persoana careia directorul economic i-a delegat atributii are pregatirea necesara; este alegerea lui si in functie de increderea pe care o are in persoana careia ii delega.
Va rog frumos, ma puteti ajuta in aceasta privinta cu o prevedere legislativa?
Prevederea la care faceti referire trebuie sa fie coroborata cu atributiile directorului economic .. daca are sau nu dreptul de a face o astfel de delegare.

Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate directorul institutiei sa dea o decizie fara un acord Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Poate directorul unei institutii sa de - a o decizie de numire unui magaziner pe functia de casier, fara acordul magazionerului, v-as ruga prevederea legala? (vezi toată discuția)
Delegare de atributii dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Va rog, am nevoie de sfatul dvs. Imi puteti spune care este temeiul legal prin care, in cazul angajatilor cu CIM (nu functionar public), se ... (vezi toată discuția)
Referat de plată - instituții publice. BeatriceMol BeatriceMol Bună ziua! Am nevoie de un sfat legat de legislația în vigoare pentru instituțiile de stat. Am fost director doi ani intr-un departament IT&C la o ... (vezi toată discuția)