avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Salariu de 3300 lei la firma de constructii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Salariu de 3300 lei la firma de constructii

La o firmă care activează în domeniul construcțiilor aplic facilitățile din construcții pentru salariile minime brute de 4582 lei aferente veniturilor din activitatea de construcții realizate pentru o cifră de afaceri de minim 80% din total venituri din România. Pe aceeași firmă am și o altă activitate unde realizez maxim 20% din veniturile totale din firmă pe un alt cod caen autorizat care nu este din domeniul construcțiilor. Practic pe aceeași firmă am două activități desfășurate: una pe cod caen construcții pentru care aplic facilitățile din construcții și cealaltă pe consultanță în afara codurilor caen din construcții pentru care nu aplic facilitățile din construcții. Pentru activitatea cu cod caen construcții am salariat angajat cu 4582 lei și aplic facilitățile din construcții, iar pentru activitatea de consultanță cu cod caen care nu este din sfera activităților din construcții am salariat cu 3300 lei minim brut și nu aplic facilitățile din construcții. Pentru activitatea care nu este din sfera codurilor caen din construcții am dreptul să am angajat cu salar minim 3300 lei?
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ELENA SCUMPU , Consultant fiscal 14:22, 29 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma respectiva daca are cod caen de constructii ca cod caen principal, realizand astfel 80% din cifra de afaceri pe acel cod caen si restul de 20% pe alt cod caen, trebuie ca toti salariatii sa aiba minimum prevazut de legislatie pe partea de constructii, Acest lucru inseamna un salariu minim de 4.582 lei incepand cu noiembrie 2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen autorizat care intra in sfera oug 114/2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o firma care are autorizat sa desfasoara activitati cod caen 7112 (care intra in aplicabilitatea oug 114/2019)..pe langa activitatea ... (vezi toată discuția)
Salariu minim în constructii oug 114/2018 pentru cod caen activitate principala sau secundară? cyan cyan In cazul în care o societate comerciala are cod CAEN 4222 pentru activitatea principala și cod CAEN 2511 in actul constitutiv ca activitate secundara, ... (vezi toată discuția)
Agent de munca temporara vs utilizator in domeniul constructiilor marlenah marlenah Buna ziua, Suntem un agent de munca temporara si vrem o clarificare legata de urmatoarele prevederi: -Potrivit OUG nr 114/2018, angajatorii care ... (vezi toată discuția)