avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desființare zid dintre bucătărie și balcon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desființare zid dintre bucătărie și balcon

Bună ziua,

Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de fapt geamul de la balcon, dar nu există trecere din bucătărie în balcon și trebuie să mergi prin sufragerie ca să intri în balcon să poți deschide geamul. Balconul este tip lojă.

Am dărâmat 60 cm din zidul dintre bucătărie și balcon pentru a face trecerea (practic ca o ușă). Agentul imobiliar care ne-a vândut apartamentul a zis ca peretele nu este de rezistență, indicându-ne clar că rezisteța este de fapt în stâlpul mare și vertical pe care este aerisirea. De acel perete nu ne-am atins.

Mi-am dorit încă de la început să intrăm în legalitate, dar procesul părea lung și anevoios și nu am făcut-o din pricina timpului. Acum zidul este deja spart și vecinii au făcut plângere iar asociația de proprietari ne amenință cu amedă. În bloc majoritatea au spart acel perete, dar doar o vecină ne-a spus că are autorizație.

Aș vrea să știu dacă pot să încep demersurile pentru obținerea autorizației sau trebuie să aștept amenda ca să pornesc de fapt alte demersuri pentru intrarea în legalitate.

M-ați putea ajuta cu pașii pe care trebuie să-i urmez pentru a fi în legalitate, având în vedere că peretele este deja spart, dar nu am primit amendă încă?

De asemenea, după ce sunt în regulă cu zidul spart, aș vrea să închid cu rigips intrarea din sufragerie în balcon. Este nevoie de autorizație de construcție pentru asta?

Mulțumesc mult!

Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
Ioana402, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:29, 1 Martie 2024
Aveti nevoiede proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. Proiectul se intocmeste cu respectarea unor normative si se obtin avizele cerute. Din proiect, prin calcul de rezistenta trebuie sa rezulte ca spargerea respectivului perete nu afecteaza structura de rezistenta.
In baza proiectului se cere autorizatie de ctie. de la primarie.
Inceperea lucrarilor se poate face legal numai dupa anuntarea Insp. de stat in ctii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unui perete de rezistenþã într-un apartament luciamanta luciamanta Va rog să mă sprijiniţi in următoarea problemă: un vecin de palier cu mine, a realizat cu 5 ani in urmă o modificare in apartamentul său. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)