avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! După reluarea activității la locul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! După reluarea activității la locul de munca din ...

Buna ziua!
După reluarea activității la locul de munca din concediu creștere copil angajatorul are dreptul de a concedia angajatul astfel lundu-i dreptul la stimulentul de inserție?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 3 Martie 2024
Da, din cauze ce tin de persoana salariatului (absente nemotivate, nerealizare sarcini de serviciu etc.) sau daca firma intra in insolventa.
Da, intrucat protectia referitoare la interzicerea concedierii pe o perioada de 6 luni de la revenirea din CCC nu mai exista reglementata in OUG 111/2010.

Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

Salariatul concediat poate contesta decizia de concediere in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri, iar în cazul concedierii ce se întâmplă cu stimulentul de inserție?îl primește în continuare sau se întrerupe pana își găsește un alt loc de munca?
Cand inceteaza CIM, mergeti si anuntati, pt ca da, se sisteaza plata. Daca nu anuntati si continuati sa incasati, va veti trezi cu poprire pe conturi si veti da inapoi toata suma necuvenita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2024
Florentina Ragalie, Consilier juridic
Dreptul la stimulentul de inserție se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constat ca beneficiarul nu mai realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 3 din OUG 111/2010 și solicită concediul pentru creșterea copilului.

Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariția acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie victoriavic victoriavic Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contaractului colectiv de munca valikg valikg Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informare in urmatoarea speta: -in data de 21.03.2012 am reinceput activitatea in cadrul companiei din concediul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suspendat? Mysty Mysty Bună seara.As dori sa știu va rog,daca eu m-am întors la 1 an al fetei mele la munca si acum la 1 an si 9 luni a trebuit sa plec de la locul de munca si ... (vezi toată discuția)