avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe ...

Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe medicale că nu are probleme persoana.
Și orice act de donație sau certificat mostenitor se face cu adeverință de la medic și martori.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:20, 2 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Orice act juridic se poate face (indiferent de varsta) în baza unui certificat medico-legal psihiatric, eliberat de un medic legist, doar dacă notarul are dubii cu privire la discernământul persoanei.

Nu cu adeverința, nu de la psiholog, nu de la medicul de familie, nu de la psihiatru
Doar certificat medico legal psihiatric, emis de medicul legist, care trebuie sa aprecieze dacă pacientul examinat are discernământul necesar pentru a semna acte juridice.
Prezenta martorilor nu e obligatorie la testament, ci doar dacă testatorul este neștiutor de carte sau dacă testatorul solicita în mod expres sa fie asistat sau doar dacă notarul, din precauție, solicita prezenta a doi martori, care sa fie prezenți la încheierea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament tudor_11 tudor_11 buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de la psihiatrie ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.as dori Sami spuna cineva cit este valabila adeverintq data de la doctorul pshiolog.Mama mia facut testament la notar dar nu am mai scos adeverinta ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu sau fără partaj DobreC DobreC Bună seara! In urma decesului parintilor, am ramas 6 frati. Am deschis succesiunea, in care dorim, bine-nteles partajul amiabil. Inainte cu patru zile de ... (vezi toată discuția)