avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. As dori sa aflu ce se intelege prin : ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. As dori sa aflu ce se intelege prin : Perioada de ...

Buna ziua. As dori sa aflu ce se intelege prin : Perioada de cotizare mai mare de 25 ani ( pt care se acorda puncte de stabilitate ) daca ea contine concedii medicale, ( care e stagiu de cotizare) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 3 Martie 2024
Pentru stagiul de cotizare contributiv de peste 25 de ani se va acorda, de la 1 septembrie 2024, un număr de puncte de stabilitate.

Asadar, perioada de concedii medicale sunt perioade de stagiu de cotizare contributiv.

stagiu de cotizare contributiv - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul punctelor de stabilitate pentru persoane care au beneficiat de grupe de munca IBH IBH Cum se calculeaza punctele de stabilitate pentru persoanele care au beneficiat de grupe de munca, prin luarea in considerare a stagiului total de cotizare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În lg.360/2023 la dispoziții generale în art. ... tiberiu1001 tiberiu1001 Bună ziua, În Lg.360/2023 la Dispoziții generale în art. 15 ( 2 - 3 ) scrie ca pentru grupe/condiții de munca se acorda perioade suplimentare la vechime ... (vezi toată discuția)