avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... judecata in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

judecata in strainatate

buna seara! as vrea sa intreb daca ma poate ajuta cineva intr o problema care o am
! este vorba despre o persoana care a trecut granita din franta inspre anglia in masina cu 2 imigranti ilegali! am sa incerc sa ma limitez cat mai mult! aceasta persoana a fost oprita la granita dintre franta cu anglia si in masina erau 2 persoane care nu aveau drept de intrare in anglia dar erau imigranti ilegali si in franta! acum politia de frontiera din anglia nu a facut decat sa i intoarca pe toti inapoi in franta! acum politia de frontiera din franta a facut caz si a demarat procedurile de judecata impotriva romanului care avea drept de intrare adica avea actele in regula! dupa cateva ore de interogatoriu acest roman a fost lasat liber si i s a inmanat o petitie cu o data de prezentare la judecata! intrebarea mea este Ce se poate intampla daca romanul nu se v a prezenta la tribunalul din Franta! Este vorba de L622-1 articol in legislatia franceza!!
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
checu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 19 Februarie 2010
Da, si eu sunt de aceeasi parere.
Trebuie sa se apere si ar fi bine sa se prezinte la proces.
Daca ar proceda asa ar putea primi o pedeapsa cu suspendare.
In lipsa cred ca ii va fi aplicata o pedeapsa cu executare.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pentru raspuns! acum infatisarea la tribunalul din Franta este pe 25.02.2010 si el inca nu are aparare! ce poate sa faca in acest caz? in acea citatie se stipuleaza ca in curs de 48 de ore de la primirea acesteia trebuia sa trimita o scrisoare catre tribunalul din Franta prin care sa spuna ca nu are avocat si ca are nevoie de unul din oficiu! el nu a facut asta! se poate da sentinta in lipsa lui din prima infatisare? se mai poate face ceva pentru a obtine o amanare? sau trebuie sa mearga acolo penrtu a face asta?
Daca isi permite sa angajeze avocat poate sa trimita o scrisoare prin care sa solicite ca doreste sa isi angajeze avocat.
Ce se va intampla insa daca nu isi va angaja avocat nu mai stiu.
In Romania nu se intampla nimic deosebit, adica procesul merge mai departe si ca si cum nu a existat acea cerere.In Franta s-ar putea sa se supere si sa il considere neserios.
Oricum, dreptul la angajarea unui avocat exista insa nu stim ce va face el...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate Alexandra-C13 Alexandra-C13 Buna ziua, Sunt citata pt limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate-Franta,pt luna martie la Tribunalul Bucuresti,as dori sa va ... (vezi toată discuția)
Pedeasa civila georgelove georgelove am o problema am furat o geaca de la munca prejudiciu sa recuperatin valoare de 400 lei proprietarul geci nu a facut plingere dar in schimb a facut firma de ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane in ungaria lise lise Buna seara,Fratele meu este arestat in ungaria pentru trafic de persoane.Ce ar trebui sa fac?El este arestat de 14 zile.Ar trebui sa ii dea drumul si sa ii ... (vezi toată discuția)