avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA din 2012 avand C.U.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA din 2012 avand C.U.I.

Buna ziua sunt PFA din 2012 avand C.U.I. Am solicitat in febr. a.c. la ANAF inrolarea mea in SPV ca PF pe baza certificatului calificat obtinut de la certSIGN tot in febr.a.c. ANAF imi raspunde ca CITEZ : nu va puteti inregistra tot cu CNP in SPV dar cu certificat avand in vedere ca aveti un cont activ ca pers.fizica cu utilizator si parola. Daca doriti sa folositi certificatul pentru a va inregistra ca pers.fizica (cu CNP-ul Dvs) va trebui sa renuntati la contul existent si apoi dupa 14 zile veti putea relua procedura AM INCHEIAT CITATUL.
Am identificat intre timp cum pot anula contul meu ca PF din SPV insa ma intreb cum voi putea comunica la ANAF diverse documente, declaratii (daca va fi nevoie) in perioada de 14 zile cat nu voi avea cont.
Rog respectuos raspuns, ce ma indrumati sa fac ? Inteleg ca dupa cele 14 zile voi putea deschide un nou cont ca PF tot cu CNP dar si cu certificat in acelasi timp. Asa este ?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:57, 4 Martie 2024
Nu trebuie anulat contul dvs din SPV pe CNP. Acela ramane pt depunerea Declaratiei unice care e pe CNP.
Pentru inrolarea pe SPV cu CUI ca sa puteti folosi certificatul digital ( pt e-Factura ) trebuie sa urmati procedura de inrolare SPV pt persoane juridice in baza CUI .
De aici : [ link extern ]
Buna seara,
Multumesc, Am inte;es mesajul Dvs/d=le moderator Neagu insa eu nu sunt pers.juridica ci Pers.Fizica Autorizata, totusi am sa incerc sa ma inregistrez pe baza de CUI sa vedem daca reusesc.
stiu ca sunteti persoana fizica dar asa e facut de ANAF pe portal inrolarea pe CUI - ca persoane juridice ( doar denumirea e aiurea ) dar e pt CUI -ul dvs ca si PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont spv pentru pfa pe baza de cnp. este necesar un cont nou în spv pe baza de cui? anageo22 anageo22 Bună ziua! Sunt înregistrată ca persoană fizică autorizată (PFA) și totodată înrolată de mai mulți ani în SPV (ANAF) pe bază de CNP. Am comunicat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare în e-factura adriana# adriana# Buna ziua Ma lovesc de următoarea problema. Am o.cunostinta, electrician de meserie, care are un PFA iar contul SPV este făcut pe CNP. SPV este deschis ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa traducator, inregistrat la administratia financiara sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator, inregistrat la Administratia Financiara, in sistem real, neplatitor de tva, am CIF, nu CUI. Am obtinut semnatura electronica pe pfa, am ... (vezi toată discuția)