avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, suntem doi coproprietari care am avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, suntem doi coproprietari care am avut proces de iesire ...

Buna ziua, suntem doi coproprietari care am avut proces de iesire din indivizune pe terenul din jurul casei, astfel ca avem o hotarare judecatoreasca definitiva care da dreptul sa utilizam in cote egale terenul din jurul imobilului de tip duplex/casa de tip condominium.
In timpul procesului, experta topograf care a stabilit varianta de partajare a terenului a precizat ca retelele de utilitati fiind comune perpetuu (apa, canal, gaze, curent) , chiar si dupa partaj, noi nu vom fi proprietari cu drepturi depline pe cotele partajate ci doar utilizatori ai acestora.Si asta ca ptr ca in caz de caz de forta majora, ISU, Pompierii, Smurd, Politia nu ar putea accesa suprafata chiar si iesita din indiviziune aceasta fiind ingradita iar calea de acces catre imobil si teren fiind de doar 1m latime.
Tinand cont. ca cel de-al doilea coproprietar si-a construit gard, chiar daca instanta nu stabileste aceasta delimitare fizica in hotarare, si pornind de la afirmatia expertei, intrebarea este daca este legal sa se construiasca acel gard de delimitare a cotei parte.
Daca da, are nevoie coproprietarul de aprobare de la Urbanism, fiind gard de sarma cu stalpi metalici, sau nu are nevoie de aprobare de constructie?
Multumesc,
Bogdan I.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:47, 5 Martie 2024
e o imprejmuire simpla, nu o constructie. e obligatorie. nu necesita aprobari de construire, insa depinde de obiceiul locului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui ... petronia acatrinei petronia acatrinei buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui teren, pe care l-am delimitat cu tarusi pentru a face o imprejmuire in viitor, terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drept de superficie - delimitare suprafețe catalinapaciurea catalinapaciurea Bunic decedat in 1993, In 1995 bunica lasa, prin ctr de vanz-cump, parintilor mei, teren dobandit ca zester de la parinti. Pe teren exista cateva constructii ... (vezi toată discuția)
Imprejmiure teren corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Am cumparat un teren de 2000 mp intr-o comuna din Calarasi. Terenul este intravilan arabil. Am vecini la N, E si V, iar la S strada. In memoriul ... (vezi toată discuția)