avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dovada patrimoniu extras cont asociatie club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dovada patrimoniu extras cont asociatie club sportiv

Buna ziua! Am infiintat o asociatie club sportiv conf oug 26/2000! Am toate actele inclusiv CIF. Pt a obtine Certificatul de Identitate sportiva imi trebuie dovada de patrimoniu, extras de cont.
Banca imi solicita CIS pt a deschide contul bancar ca si asociatie club sportiv. De la CIS zic ca trebuie trimis extrasul de cont pt a fi eliberat...
Va rog luminati-ma...de ce imi cere banca CIS-ul?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihail Preda , utilizator 20:31, 24 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banca face o solicitare evident abuziva. O asociatie este asociatie cf. OG 26/2000 si ref. deschis conturi bancare e irelevant daca are sau nu si caracter de club sportiv dpdv al socpului si prevederilro statutare respectiv daca si-a obtinut sau vrea sa isi obtina recunoastere ca si club sportiv si demitere de CIS pe baza Legii 69/2000 de catre ANS. Mergeti la seful acelui functionar sau la alta agentie a bancii sau la alta banca daca ei insista cu asa o cerinta, ca nu au nici un temei, nu e treaba lor daca sunteti deja sau urmeaza sa fiti recunoscuti ca si entitate sportiva. Oricum si ANS nu ar mai trebui sa ceara dovada patrimoniului de cand og 26/2000 nu mai impune asa ceva la asociatii, dar cei de acolo se prevaleaza de faptul ca din cauza temenlismului tehnicii legislative de la noi in 2000 s-au preluat in Legea Sportului normele din OG 26/2000 generand o redundenta interzisa de normele de tehnica legislativa, si cand s=au eliminat tot felul de conditii restrictive sau proceduri considerate inutile din OG 26/2000 nu s-au mai eliminat expres si din Legea 69/2000 si asa s-a ajuns ca dintre toate categoriile de asociatii, pentru cele sportive doar sa persiste ( din cauza mentionarii in legislatia speciala privind sportul) tot felul de cerinte excesive acceptate ca desuete si demult eliminate din legislatia generala.... Dar cat timp nu se "curata gunoiul" din Legea 69/2000 , ANS are temei legal sa ceara tot felul de chestii care in rest nu se cer la nici un fel de asociatii. De exemplu sa ceara forma autentificata notarial pentru statutul asociatiei....
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)