avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am avut doua dosare .pentru a-l doilea dosar am primit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am avut doua dosare .pentru a-l doilea dosar am primit pedeapsa ...

Am avut doua dosare .pentru a-l doilea dosar am primit pedeapsa de 2 ani si 8 luni de închisoare, iar primul dosar este acum pe rol . Ce pedeapsa pot primi?
Cum se face contopirea?
Cel mai recent răspuns: Ștefania_26 , utilizator 00:25, 6 Martie 2024
Înțeleg că faptele săvârșite sunt în concurs. În acest caz se va stabili o pedeapsă și în dosarul care este acum pe rol și se va constata că fapta din acest dosar este concurenta cu fapta pentru care vi s-a aplicat pedeapsa. Dintre cele 2 pedepse se va alege cea mai mare și se va adaugă obligatoriu un spor de o treime din cealaltă.

Dar de multe ori, rămân 2 hotărâri separate (nu se constata că mai există o infracțiune concurenta pentru care s-a stabilit deja o pedeapsă sau nu se știe) și ulterior se sesizează cu un al treilea dosar unde contopesc pedepsele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)
2 dosare penala in aceas zi !? Liviu2017 Liviu2017 Buna, pentru o infractiune rutiera in care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o alcolemie de peste 0,8 in aer respirat iar dupa cateva ore este oprit ... (vezi toată discuția)