avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Data eliberare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Data eliberare factura

buna ziua . sper ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns in legatura cu nelamurirea mea caci 2 contabilil mi-au raspuns 2 lucruri diferite la aceeasi intrebare . colaborez cu o platforma din usa care pentru serviciile prestate imi trimite plata intru-un e wallet ,banii in acel e wallet ajung in USD . de acolo eu ii trimit in aceeasi zi in care au ajuns in contul bancii din RO a firmei prin sepa transfer euro . deci ajung in banca in ro in contul euro dupa 3 zile de cand fac acel transfer , Intrebarea mea este ... factura pe care o eliberez catre acea platforma se face cu data intrarii banilor in acel e wallet sau cu data la care banii intra in contul bancii din Ro ?iar factura o eliberez in USD sau in Euro ? multumesc tare mult pentru eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
lula251983, utilizator
Cel mai recent răspuns: lula251983 , utilizator 19:01, 13 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca cel mai bine ar fi emiterea facturii in USD, avand in vedere ca asa se efectueaza plata de platforma, iar data puteti trece data intrarii banilor in acel e wallet. Folositi cursul BNR pt reflectarea in contabilitate a facturii in USD si incasarea in euro, diferentele fiind diferente de curs valutar.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc. frumos pentru raspuns .
deasemenea daca sunteti amabil sa ma ajutati cu clarificarea unei situatii ce tine de amortizarea unor bunuri . Se face ctr Vanzare cumparare intre admin societatii si societate pentru bunuri care vor fi folosite la activitatea in cadrul societatii .( pc laptop birou scaun imprimanta ..) suma totala trece de 2500 ron. nu inteleg ce inseamna mai exact sensult amortizarii *... stiu cum se calculeaza .. . Stiu ca suma acelor bunuri se poate transfera fin firma catre contul vanzatorului cu taxe zero . insa daca societatea este cu impozit pe venit. nu inteleg relevanta amortizarii. aceasta parte imi da cu virgula . inseamna cumva cu suma. aceea lunara pt amortizare trebuie sa existe in fiecare luna in contul firmei si atat tot ? ?va multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
lula251983, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)