avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INFIINTARE SOCIETATE cod caen 9003
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INFIINTARE SOCIETATE cod caen 9003

Buna ziua,
Ma gandesc la infiintarea unei societati comerciale cu putine batai de cap. Credeti ca se poate?
Activitatea se refera la pictat lucrari unicat: tablouri, poate suveniruri, martisoare, cadouri pictate pentru diferite evenimente si ce imi va mai trece prin cap, daca imi va mai trece :) Totul se va invarti in jurul pictatului.
Ca si activitati, am ales 2 coduri pentru care nu se cer avize/autorizatii.
— activitatea principală:
- clasa CAEN 9003 și denumirea activității Activități de creație artistică.
— activități secundare:
- clasa CAEN 3299 Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.
Cu alte clase CAEN lucrurile se complica. Trebuie sa ajung sa impanzesc cu hartii institutii de stat, iar eu de acest lucru ma feresc.
Am gasit opinii potrivit carora pentru comercializare nu mai trebuie sa adaug un alt cod CAEN fiindca am cod CAEN pe fabricarea de produse si ca logica impune ca fabricarea include si componenta de comercializare. As continua eu, tot sprijinita de logica, ca nici pe codul CAEN 9003, care presupune activitate artistica (a picta e o arta) nu am nevoie de un alt cod pentru a-mi instraina lucrarile.
De asemenea, doresc ca sa imi folosesc locuinta doar pentru sediul necesar pentru infiintare societate si sa nu declar activitati pe acest sediu si nici la vreun alt stabiliment secundar. Poate cel mult activitate la terti, adica pictatul la sediul beneficiarului sau "in plain air". Stiti care este practica ONRC Bucuresti in privinta declararii activitatii la terti?

Apreciez orice opinie si orice experienta asemanatoare avuta de Dvs.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 21:41, 6 Martie 2024
În cadrul ONRC puteți beneficia de servicii de îndrumare gratuita pentru înregistrarea societății și de unele servicii contra cost dacă este cazul.
Sau puteți apela la un avocat pentru înființarea firmei, însă, din cele relatate de dvs, într-adevăr procedura nu este foarte complicata.
Pentru activitatea la terți se completează declarația din anexa 4 în sensul aratat de dvs, este un formular care trebuie depus la dosar împreună cu restul de acte.
Referitor la comerț - dk vindeți doar produsele dvs nu aveți nevoie de alt cod caen, dk cumpărați și alte tablouri și le vindeți și pe acelea, atunci tb și alt cod caen.
Dar, oricum puteți adauga mai multe coduri caen în legătură cu activitatea dvs, fără a fi necesare autorizații deosebite în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen realizare suveniruri diverse niconica niconica Este corect cod caen 3299 (Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a.) pentru realizare suveniruri, in speta rame icoane? Cu multumiri, (vezi toată discuția)
Norme de venit artghift artghift m-am uitat pe lista cu normele de venit si nu gasesc unde se incadreaza caenul 7410 design specializat, propus aici, doresc sa-mi fac II, ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)