Buna ziua,
vreau sa ii trimit prin transfer bancar unicului meu copil 50 000 de euro,ca sa il ajut sa plateasca avansul pentru o casa pe care vrea sa o cumpere. Locuieste in strainatate.
Ce ar trebui sa scriu la explicatii transfer sa nu fie o problema?Cadou? ajutor avans casa? sau cum?Ar trebui sa fac un act la notar ca i-am dat banii? Este unicul copil ,oricum doar el v-a mosteni tot.
Va multumesc
Multumesc .Mai am o intrebare:Daca copilul are cont in tara pe numele lui ,in care am depus noi bani de cand a fost mic si a primit de la bunici,Vrea sa isi mute banii in strainatate prin transfer bancar si sa lichideze contul ,este o problema?Ar avea probleme pentru ca suma este peste 10000 euro?El nu a lucrat niciodata in Romania,banii sunt strict din depunerile/transferurile de la parinti,bunici.
Daca de la banca din strainatae unde vor fi transferati banii ii vor cere sa justifice provenienta banilor,poate cere la banca din Romania un extras de cont,aveti idee despre asta?Sau depinde de banca,daca vor cere, sa intrebe atunci,acolo?