avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cetățean ,,RoDiasporean,, DISCRIMINAT!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cetățean ,,RoDiasporean,, DISCRIMINAT!

HOTĂRÂREA CJUE În cauza C 491/21 din 22 februarie 2024 la pct 48 ,,Rezultă din cele ce precedă că legislația în discuție în litigiul principal constituie o restrângere a dreptului la liberă circulație și ședere prevăzut la articolul 21 alineatul (1) TFUE. ,, Credeți că politicienii vor schimba legislatia să o alinieze cu cea a UE? Trebuie atacat la CCR art din lege care ne discriminează? Deschidem proces și cu cine?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:51, 9 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curtea a statuat că refuzul de a elibera o carte de identitate pentru singurul motiv că persoana în cauză nu are domiciliul în România constituie o restrângere a dreptului la liberă circulație și ședere în cadrul Uniunii în privința resortisanților români domiciliați într-un alt stat membru.

In speta, trebuie sa se schimbe legislatia.
Mul.umesc. Eu ce pot face , mă adresez Av. pop. să atace la CCR art de lege care mă discriminează? Dau autoritătile in judecatată recte MAI/ DGEP ,,Obligarea pârâtei Direcţia Generală pentru Evidenţa a Persoanelor să ne elibereze cărți de identitate, chiar dacă avem domiciliul în străinătate, cu ignorarea art. 34 alin. 6 din Legea 248/2006, articol de lege declarat nelegal de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, prin Hotărârea ECLI:EU:C:2024:143 din 22 februarie 2024, pronunțată în cauza C-491/21, care ne îngrădește drepturile civile.,, ? Ms
Va rog, o intrebare: Practic vorbind, ati incercat sa obtineti un pasaport? De ce musai CI?
Cat despre ce puteti face, probabil ca publicitate e raspunsul cel mai potrivit.
Puteti sa va adresati Avocatului..., dar faptul ca o lege va discrimineaza conform CJUE nu inseamna automat ca ea este si anticonstitutionala, iar initierea unui proces in care sa cereti incalcarea unei legi in vigoare e absurda.
Cu pașaportul îți poți ,, ridica pensia, poți deschide cont bancar, poți conduce auto în România, te poți prezenta în fața magistraților, pot să candidez în alegeri, -nu poti face un cont bancar online fara copie buletin valabil
- nu poti face cont online la directia de taxe si impozite fara CI valabil ca sa-ti platesti impozite pe cladiri, masini
- nu poti obtine un certificat de atestare fiscala de la ANAF, chiar cu un imputernicit daca nu prezinti CI valabil,etc?. Eu credeam că CI este singurul document de legitimare! România e singura țară din LUME care are un decret lege ceaușist cu privire la pașaport CRDS și care anulează CI ,,RoDiasporenilor! Probabil că avocatul în speță, W A care profesează și în România și în Franța , e absurd dacă și a permis să se adreseze ÎCCJ și CCR. Mda ca cetățean european vreau prea multe mai ales că plătesc impozite și taxe în 2 state... Fără ofensă!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
momitza, utilizator
Fără nici o ofensă, într-adevăr! Toate facilitățile de care vorbiți nu sunt drepturi civile/ constituționale. Sunt facilități. Țin de confort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum acționez în continuare fiind discriminat? ... momitza momitza Dacă sunt un RoDiasporean discriminat conform CJUREu ce pot face: mă adresez Av. pop. să atace la CCR art de lege care mă discriminează? Dau autoritătile ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si pasaport fulga fulga Buna ziua am o intrebare ptr cine poate sa ma informeze traiesc in Elvetia de 16 ani m-am casatorit in 1996 dupa un an de zile am avut pasaportul romanesc care ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)