avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cass pentru PFA cu contract de munca full time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cass pentru PFA cu contract de munca full time

As dori sa ma lamuriti care este procentul pentru CASS asupra veniturilor realizate ca PFA, tinand cont ca sunt la norma redusa si salariat full time. Am platit pentru anul 2009 o contributie de 5.5%, iar la finele anului printr-o decizie am fost instiintata ca am de platit diferenta pana la 6.5%. Eu am citit legea 95/2006 actualizata dar nu am gasit explicit asa ceva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: proGabi , utilizator 21:56, 2 Februarie 2010
Contributia este de 5.5% , daca anul de referinta este 2009
Daca decizia vizeaza o perioada anterioara cotei de 5.5% , e posibila diferenta de pana la 6.5% .
Da, este vorba de anul 2009, iar decizia de majorare este emisa pe 29.12.2009 prin care sunt anuntata ca mi s-a recalculat obligatia de plata pe 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass kudaco kudaco care este % cu care se calculeaza contributia pe anul 2009 si suma dupa care se calculeaza ( salar minim brut pe economie ?) ? (vezi toată discuția)
Plata impozitului pe venit, somaj si sanatate, pfa - pensionara si salariata alexandra stefaniu alexandra stefaniu Sunt pensionata pentru limita de varsta de cca 3 ani, lucrez in continuare cu contract de munca pe durata nedeterminata si ocazional, lucrez in cadrul Biroului ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pfa/pfi RominaDavid RominaDavid Buna! Am obtinut venituri din activitati independente inceptand cu luna septembrie 2009 pana in martie 2010 ca PFI. Din aprilie 2010 am PFA. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)