Imputernicire scrisa de mana pentru ridicarea actelor de la Administrația Finanțelor Publice, pentru persoana fizica
Buna ziua si imi cer scuze de pe acum daca intrebarea este putin stupida, dar nu am gasit informatii concrete pe internet legat de ce si cum sa fac in legatura cu o problema pe care am.
In luna Ianuarie am fost la Administrația Finanțelor Publice din orasul de langa mine pentru eliberarea Certificatului de Rezidenta Fiscala, de care am nevoie pentru recuperarea a unei parti din impozitul platit in Germania pentru lunile lucrate acolo in 2023.
Din pacate, desii in anii trecuti acest certificat se elibera in decurs de 2 saptamani, acum au trecut 3 luni de cand actele au fost depuse iar, comform spuselor doamnei foarte sictirite de la ghiseu, actele ce trebuiau sa fie deja gata "nu au ajuns inca la noi", spunandu-mi sa incerc iar saptamana urmatoare.
Problema este urmatoarea: eu pe data de 15 luna aceasta trebuie sa plec din tara, pentru ca imi incepe sezonul de munca, iar daca actele nu sunt gata pana atunci, timp de 7 luni de zile nu le mai pot ridica, pentru ca nu pot pleca de la munca oricand.
Tot aceeasi doamna sictirita de la ghiseu mi-a spus ca pot scrie, de mana, o imputernicire pentru tatal meu, ca sa poata ridica el actele in cazul in care eu nu sunt in tara.
Intrebarea mea este: exista un tip standard de formular de imputernicire pentru persoana fizica pe care eu sa-l pot copia si dupa completa cu datele mele si ale tatalui meu, sau niste instructiuni legat de cum pot face aceasta imputernicire?
Intreb pentru ca internetul este destul de vag in legatura cu problema asta (cel putin pentru persoanele fizice), si daca scriu eu, cum ma duce pe mine capul, am sanse sa nu fie acceptata de catre oamenii de acolo sub pretextul ca nu este facuta cum trebuie.
Mentionez ca am intrebat daca imputernicirea trebuie sa fie facuta la notar iar doamna mi-a zis "pai daca eu am zis sa fie scrisa de mana, tu ce intelegi prin asta?".
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
stefandorin96 , utilizator
13:30, 9 Martie 2024