avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt amenintat eu si prietenii mei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt amenintat eu si prietenii mei

Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii dintre ei iau si batut de cateva ori.Ce pot face ca acestia sa se linisteasca?Multumesc anticipat.Tin sa precizez ca suntem minori atat noi cat si ei.Avem varste cuprinde intre 15 si 17 ani.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:18, 2 Februarie 2010
Depuneti plangere la politie sau la parchet,( parintii vostri daca sunteti minori) pentru infractiunea de amenintare si lovire, chiar daca sunt minori , daca au peste 16 ani pot raspunde penal, dealtfel, si daca au intre 14 si 16 ani rapsund penal daca se dovedeste faptul ca au actionat cu discernamant. depuneti plangerea in termen de 60 de zile de la data la care ati stiut cine sunt faptuitorii, indicand si mijloacele de proba cu care va sustineti acuzatiile.
Inca o intrebare.Ei cu ce se pot alege?Doar cu o amenda?
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
radusorin, utilizator
Formulati plangere impotriva lor pentru amenintare prev. si ped. de art.193 c.pen, iar cel care a fost lovit si pentru lovire si alte violente prev si ped de art.180 c.pen.
Plangerea trebuie sa cuprinda numele, prenumele, caliatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei, obiectul plangerii, indicarea faptuitorului si a mijoacelor de proba. si trebuie formulata in termen de 60 de zile de la data luarii la cunostinta a identitatii faptuitorilor.
Pentru ca sunteti minori ( cu capacitate de exercitiu restransa) puteti face plangere cu incuviintarea parintilor, adica asistati de ei..Cel mai bine angajati avocat.
Parintii dvs.,impreuna cu dvs.(pentru ca sunteti minori),trebuie sa formulati plangere in scris la politia competenta teritorial(pe raza careia s-au savarsit faptele)impotriva celor care v-au amenintat si agresat pentru loviri si alte violente(art.180 c.pen-sanctiune:3 luni la 2 ani) si amenintare(art.193 c.pen-sanctiune:3 luni la 3 ani sau amenda)
Faptele respective trebuiesc dovedite cu acte medicale,certificate medico-legale pentru loviri,martori pentru ambele infractiuni.
Sanctiunile sunt stabilite de procuror sau de instanta de judecata in functie de concludenta probelor administrate de parti
Daca nu au antecedente penale cu pedepse cu suspendarea conditionata a pedepsei, cu supendare sub supravegere sau cu amenzi penale.Oricum cu un cazier.Daca baietii sunt recidivisti,cu pedepse cu inchisoare cu executare.
In ambele infractiuni amintite de mine mai sus, raspunderea penala este inlaturata prin impacarea partilor.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ameninþare ºi lovire.pot solicita despãgubiri? iosif1991 iosif1991 Buna seara, -o persoana a amenintat pe mama mea, a lovito si injurat. Daca il dau pe mana politiei pot sa cer daune de la el. Va multumesc (vezi toată discuția)
Amenda penala iozsa attila iozsa attila cine aplica si cand se aplica amenda penala va rog da-ti 2, 3 exemple!!!va multumesc!! (vezi toată discuția)
Copilul meu este lovit ! ContSters100655 ContSters100655 buna ziua! copilul meu , 16 ani, este bolnav de maladia lobstein [boala oaselor de sticla]...de un timp copilul este bruscat pe strada de un alt adolescent, ... (vezi toată discuția)