avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Avertisment dat de politie pentru apel la 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Avertisment dat de politie pentru apel la 112

Am primit un Avertisment de la polițist motivând ca am apelat la 112 nejustificat ( pentru agresare verbala si obligat sa ies dintr-un centru de reparatii atunci cand am solicitat bon si factura pentru reparatia la un leptop pentru care venisem sa il ridic si nu functiona, dar mi se solicita plata ). Este corect sa primesc acest avertisment ? Cat este valabil un astfel de avertisment ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
1950, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 08:47, 18 Martie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
avertismentul e corect. o agresiune verbala nu pune viata cuiva in pericol
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
As zice mersi ca ati primit doar avertisment în loc de amenda. Confundați serviciul de urgenta cu protecția consumatorului, anaf, etc. Nu aveati motiv sa sunați la 112. Pe viitor, daca ia foc
casa, găsiți un om prăbușit pe strada, simtiti ca faceți infarct, vrea cineva sa pătrundă în casa peste dvs, v-a luat ostatic taximetristul sau alte asemenea cazuri, atunci puteți suna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
gi-jane2, moderator
Mi-a fost luat laptopul fără să-mi se dea nici-un act sau P.V. cu ce am lăsat la reparație și am fost dat afara din magazin ,( este adevărat numai prin agresare verbală : " ieși bă afară, dacă vrei PV că lași laptopul la reparat aici " )
Au spus ca nu au timp acum să îl monteze la loc să mi-l dea înapoi dacă vreau bon sau P.V. de preluare pentru reparație. Să aștept afara, că altfel " îmi vor da și una ".
La cine să ma fi adresat, seara la ora 17,30, când la ora 18.00, închideau și trebuia să vin a doua zi când poate nici nu îmi mai dădeau laptopul, neavând nici-o dovadă că este ( a rămas ) la ei ?
La vârsta mea de 74 de ani, cui puteam să ma adresez , nefiind nici martori ? Am fost singur în Centrul de reparații !
Pe viitor va trebui sa mergem însoțiți de 2 - 3 persoane, ca să avem martori, în asemenea cazuri ?
Am sunat la 112 ca să fie găsiți de politie, încă cu laptopul meu la ei, în magazin , eu având acasă factura de atunci când l-am cumpărat si putând astfel dovedii că este al meu.
Față de această situație , consider că a fost normal să apelez la 112 . Ce ziceți ? Dumneavoastră cum ați fi procedat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunam la secția de politie din zona.


1950 a scris:


La vârsta mea de 74 de ani, cui puteam să ma adresez , nefiind nici martori ?
Față de această situație , consider că a fost normal să apelez la 112 . Ce ziceți ? Dumneavoastră cum ați fi procedat ?

Vârsta dvs nu are nicio relevanță în acest caz. În fața legii, toți suntem egali.
În această situație, trebuia să sunați la numărul de telefon fix al unității de poliție din zona dumneavoastră, unde v-ar fi răspuns un ofițer de serviciu, care avea competența de a trimite un echipaj de poliție la fața locului pentru lămurirea situației.
Sub nicio formă nu trebuia să apelați la 112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs din garantie. stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu indicatii sau ce masuri sa fac. Situatia este urmatoarea: In data de 19.08.2014 am dus un leptop ... (vezi toată discuția)
Intamplare nefericita Dan me Dan me Sper ca am postat corect aici, pentru ca am o problema legata de o firma, firma ................ care are sediul in Ploiesti in cadrul supermarketului ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu pongoo7 pongoo7 Buna Stimati/e Doresc si eu niste informati si chiar un avocat real care sa se ocupe de cazurile pe care le obtin. Cum se poate contesta un Proces Verbal care ... (vezi toată discuția)