avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG / Asociație și aș vrea o aprobare rar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG / Asociație și aș vrea o aprobare rar

Buna ziua dețin un ONG / Asociație și aș vrea o aprobare de la rar pentru care ar trebui în actul constitutiv sau in certificatul fiscal să conțină un cod CAEN , care ar fi procedura pentru introducerea acelui cod in ONG
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:48, 30 Martie 2024
Asociațiile și fundațiile (ong-uri) nu au coduri caen trecute in actele de infiintare. Luați ce acte aveți (act constitutiv, statut, hotărâre judecatoreasca, inregistrarea in registrul asociatiilor) și cu astea mergeți peste tot.
Explicati-le ca nu e ca la firme.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
george-neagu, moderator
Nu puteti "detine" un ONG- puteti fi memhru al unei asociatii sau fondator al unei fundatii si / sau sa fiti membru in Consiliul Director al acestuia. Dar asta nu vor confera nici un drept de creanta sau porprietate asupra entitatii. Daca va inceteaza calitatea de asociat sau membru CD nu aveti nici un drept asupra patrimoniului ONG-ului., NU e ca la SRL ca ai parti sociale, ca le poti cesiona..... Iar RAR nu are temei legal sa pretinda ca in statutul unui ONG sa existe ceva prevederi care utilizeaza codificarea CAEN, cum e la operatorii economici. In exremis daca e vorba de activitati economice directe pe care le va presta ONG-ul, unele instante admit sa le consemnezi intr-o anexa la statut inclusiv cu specificarea codului CAEN aferent, ca sa fie "satisfacute" anumite autoritati care confunda ONG-urile cu firmele si cred ca e nevoie de o "autorizare" sau mentiune expresa in statut a acelei activitati, desi nu exista vreo prevedere legala care sa ceara asa ceva la ONG-uri.... dar asta merge doar daca vreti sa utilizati acel vehicul numai pt activitati economice directe al ONG-ului, atminteri ar fi o aberatie totala.... ONG=uril altminteri se considera ca aproape toate ( mai putin cluburile sporive) se incadreaza in CAEN 9499 dar asta nu trrebuie sa apara in Statut, e ceva implicit.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez? ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru al unui ong MarianGo MarianGo Buna ziua, Doresc sa va intreb daca si in ce conditii o asociatie non profit poate infiinta un punct de lucru si, daca da, cum poate incheia contracte de ... (vezi toată discuția)
Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)