avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Adăugarea unui membru la o Fundație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Adăugarea unui membru la o Fundație

Bună seara! Suntem trei membri fondatori ai unei Fundații. Cei trei suntem și Consiliul director - eu fiind și Președintele. Întrebare: putem adăuga ca membru (nu fondator!) al Fundației o persoană juridică? O biserică, de exemplu. Sau se poate adăuga o persoană juridică numai prin niște reprezentanți ai ei, cu nume și prenume? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ovi1955 , utilizator 20:39, 30 Martie 2024
Fundatiile NU AU MEMBRI. POti fi fondator, dar asta NU TE FACE MEMBRU. COnsiliul Director al unei fundatii poate sa fie format si din fondatori sau exclusiv din fondatori, dar poate sa nu cuprinda nici un fondator. Daca s-a vacantat unul sau mai multe locuri in CD, Consiliul Director al fudnatiei, nu fondatorii, e cel care trebuie sa completeze locurile vacante in procedura prevazuta in statut. Dupa infiintarea fundatiei, fondatorii nu mai au, coform legii, vreun drept sau calitate sa ia decizii ref. fundatiei in virututea calitatii de fondator ( cu exceptia cazului, f. rar. cand se pune probelma modificarii scopului fundatiei) ci doar in calitate de membri CD daca cumva sunt la acel moment membri in Consiliul Director al fundatiei..... Repet, fundatiile NU POT AVEA MEMBRI nici persoana fizice nici juridice. Poate o biserica sa propuna / recomande o persoana fizica sa fie aleasa in CD-ul Fundatiei, insa odata aleasa ea apara si reprezinta itneresele fundatiei, nu are voie oficial sa reprezinte interesele sau sa primeasca indicatii de la altcineva, chiar daca ar fi vorba de un fondator sau de persoana care a propus=o sau sprijinit-o
Vă mulțumesc frumos! Este clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare fundatie!!! ranedo ranedo Buna ziua! Sunt unic fondator si presedinte al unei Fundatii, iar datorita varstei/starea sanatatii, nu mai pot continua activitatea acesteia.Care este ... (vezi toată discuția)
Modificare membri fondatori fundatie PavelRadu83 PavelRadu83 Buna ziua. As dori sa stiu daca se pot modifica membri fondatori ai unei fundatii? Cei trei membri fondatori ai fundatiei vor sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? Lady64 Lady64 Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? (vezi toată discuția)