avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate - mostenire

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie: Am mostenit un imobil in urma decesului tatalui meu in 2007. Succesiunea a fost facuta in urma decesului si imobilul mi-a revenit mie si mamei. Anul trecut (deci 16 ani mai tarziu) am fost contactati de o doamna care detine un antecontract de vanzare-cumparare incheiat intre dumneaei si tatal meu cu 5 ani inaintea decesului tatalui meu, prin care tatal meu se obliga sa vanda imobilul doamnei respective dupa obtinerea conismtamantului sotiei (adica al mamei mele intrucat imobilul era pe numele amandurora). In acest document se mentioneaza ca pretul total de vanzare a fost achitat integral dar nu se stabileste nici o data la care ar fi urmat sa se semneze contractul final de vanzare cumparare. Acest act este autentificat la notar. Mentionez ca numele doamnei respective nu apare in nici un act al casei (nu apare inscris cu sarcini in Cartea funciara) iar mama mea nu a stiut despre aceasta intelegere pana acum. Doamna respectiva sustine ca imobilul este al dumneaei si ca ne va actiona in judecata. Intrebarea este: are vreun castig de cauza avand in vedere ca mama mea nu si-a dat niciodata consimtamantul pt vanzarea casei si ca au trecut 20 de ani de la data semnarii acelui antecontract (timp in care nu am fost contactati de aceasta doamna)?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:25, 14 Martie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti decat sa asteptati sa va dea in judecata si atunci sa mergeti la avocat. Invocati prescriptia
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facând socoteala aritmetica rezula ca doamna respectiva a stat 22 ani cu banii dati pe o promisiune de vâinzare fara sa perfecteze vănzarea. Cât de credibil ar putea fi? Si dupa moartea tatalui meu am primit un telefon de la o femeie care spunea ca a avut o relatie cu tatal meu in tinerete. I-am spus sa actioneze in judecata daca doreste ceva si s-a linistit fiindca am mirosit ca adulmeca banul nemuncit. Fiti linistita si urmati sfatul antevorbitorului meu. Succes!
Acel document e facut de un notar, sau un document sub semnatura privata?
documentul este facut la notar
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Inteleg ca vorbim despre o promisiune de vanzare autentica incheiata fara acordul celuilalt coproprietar cu 16 ani inainte de deces.
Depinde acum ce doreste doamna respectiva sa obtina si in functie de asta veti formula si apararile necesare.
Asteptati sa va dea in judecata si atunci apelati la un avocat.

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei GherghinaP GherghinaP Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare, calitatea de bun comun aikon2013 aikon2013 buna ziua! tatal meu a acumparat in 2006 o locuinta de la o societate. Acea societate i.a eliberat tatalui o factura dar nu au incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)