avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua Intampin urmatoarea problema Am achizitionat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua Intampin urmatoarea problema Am achizitionat de pe ...

Buna ziua

Intampin urmatoarea problema
Am achizitionat de pe un site, un tel mobil. Dupa ceva vreme... Doua... Trei saptamani constat ca nu functioneaza cum trebuie. Il trimit la garantie pe motivul ca e un fake (chiar mi se parea ca asa e dupa cum functiona) la care mi se trimite o foaie cu tot cu telefon in care scrie ca telefonul a fost achizitionat din China.... El fiind "echipat" ca sa zic asa pentru piata si retelele din tara respectiva. Incerc sa folosesc telefonul totusi crezand ca in servicel au "reparat" cumva. Constat ca nu s a schimbat nimic si le trimit telefonul inapoi in garantie. Asta s a intamplat in decursul a trei luni. Le am tot trimis telefonul inapoi de vreo patru ori. Intr un final l am trimis celor de la care l am cumparat cerandu le sa mi returneze banii. Asta se intampla acum doua luni jumatate. De atunci doar un singur raspuns de la ei si anume ca sa iau legatura cu cei de la service. La dreot care am raspuns ca celor de la service nu am nimic sa le adresez pt ca nu mi au reparat telefonul.
Acum... Sunt si fara telefon, care n a fost deloc ieftin, si fara bani.... Si respectivii nici la emailuri nu răspund.
Ce sugerati sa fac mai departe?
Multumesc cu anticipatie
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:51, 13 Martie 2024
Faceti sesizare la ANPC.
Nu inteleg de ce va complicati sa achizitionati produse de pe tot felul de site-uri nesigure si daca tot ati platit o suma destul de mare puteati comanda pe un site de incredere . Site-urile astea , capcana , sunt comune in toata lumea si eu le gasesc la tot pasul cand caut un produs care ma intereseaza dar NICIODATA nu comand de pe ele chiar daca pretul este derizoriu . Puteti face sesizare la ANPC , eventual la politie daca vi se pare ca ati fost victima unei inselaciuni dar sunt slabe sanse sa rezolvati ceva . Oricum , cand mai comandati ceva de pe un site necunoscut cautati mai iantai informatii si reviews despre acel site si pe urma decideti daca merita .
Din ce am inteles nu se poate pentru ca achizitia a fost facuta pe firma

Florentina Ragalie a scris:

Faceti sesizare la ANPC.

Si cine vreti sa ghiceasca ca ati luat pe firma ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda depusa pe un site cu comert on line, neonorata cu motivul - greseala de soft Imihe Imihe As dori sa clarific o situatie, jenanta pentru firma, jenanta si pentru cumparator, dar face parte din riscurile afacerii. Am depus o camanda pentru ... (vezi toată discuția)
Foarte nelamurit in privinta garantiei unui produs robert19841209 robert19841209 Buna ziua am o mare nelamurire. Am cumparat un telefon la finele luni noiembrie, dupa 4 zile m-am dus inapoi la vanzator cu el fiindca nu tinea minte ... (vezi toată discuția)
Garantie neacordata la produs comandat online.produs trimis inapoi nereparat dupa 3 saptamani. optiondenied optiondenied Am comandat un telefon in data de 22 decembrie 2012 si l-am primit pe data de 24 prin curier de la o firma online cunoscuta.Am observat dupa ceva vreme (1 ... (vezi toată discuția)