avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat din oficiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat din oficiu

Bună seara,

Sunt căsătorită in Baia Sprie și am plecat de acasa din cauza sotului violent. Acum locuiesc in București, la mama, cu viza de flotant. Domiciliul din buletin este in Baia Sprie si acum stau în București cu viza de flotant
Am făcut Ordin de Protectie împotriva soțului meu, El a încălcat Ordinul și mi- a trimis Acțiune de divorț din culpa exclusiva prin Judecătoria di Baia Mare.
Pot beneficia de avocat din oficiu, avand in vedere ca nu lucrez? Am adeverințe de venit din 2022-2024. Si dacă da cum?
Procesul se poate judeca la București? Nu pot merge la Baia Mare, imi pun viata în pericol.
Ordinul de Protectie expira pe 9.04.2024, trebuie să îl prelungesc, pentru că a fost incalcat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela 999 , utilizator 16:57, 21 Martie 2024
Nu este nevoie sa fitii prezenta la divorț,depunând acțiunea nu a încălcat nici un ordin de protectie.Av din oficiu nu exista în civil puteți cere ajutor public judiciar făcând dovada lipsei de venituri ,lipsa proprietăților închiriate terenuri arendate etc.
Bună ziua,

A încălcat Ordinul de Protectie prin -un telefon și doua email-uri, în Ordin i se interzicea sa ma contacteze prin orice mod inclusiv corespondenta email.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu este nevoie sa fitii prezenta la divorț,depunând acțiunea nu a încălcat nici un ordin de protectie.Av din oficiu nu exista în civil puteți cere ajutor public judiciar făcând dovada lipsei de venituri ,lipsa proprietăților închiriate terenuri arendate etc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v a contactat personal încălcând obligațiile din ordin anunțați la politie.IMai departe lamuriti problemele cu un avocat,un forum doar oferă răspunsuri orientative..Oricum la divorț va puteți folosi de ordinul emis pt a face dovada culpei în desfacerea căsătoriei..
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc frumos!

~ final discuție ~