avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatie doreste sa doneze o suma de bani catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatie doreste sa doneze o suma de bani catre alta asociatie

Buna ziua,
O asociatie doreste sa doneze o suma de bani (ex. 24 500 lei) catre o alta asociatie care are acelasi scop (protectie mediu). Este posibil acest lucru cu contract de donatie, trebuie autentificat de notar?? daca e posibil, va rog un model de contract de donatie (ce lege trebuie amintit in contract, ce trebuie sa cuprinda contractul neaparat etc). Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:11, 10 Aprilie 2024
Contract de donatie bani intre doua Asociatii cu activitati similare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
contractul de donatie este guvernat de art. din COdul CIvil art.1011 - 1029 , puteti sa il cititi pe legislatie.just.ro INSA daca nici nu stiati ce legislatie reglementeaza contractul de donatie, cred ca e un risc mare daca pescuitit de pe undeva vreun model sau incercat sa incropiti sau adaptat Dvs. unul pentru ca nu exista un model universal pe care sa il iei si utilizezi pur si simplu fara sa ai cunostinte juridice si fara sa il fi verificat sa adaptat la cazul ONG=ului tau cineva care se pricepe. Oricum intre doua ONG normal ar fi de facut contract de grant, cel de donatie nu se preteaza prea bine,,,
Vă multumesc pentru raspuns, dar acum este și mai confuz. La primul raspuns ati scris ca de poate intre doua asociatii contract de donatie (transfer suma prin banca - dar manual se mai numenste cred), iar in al doilea amintiti de grant.
Noi dorim de fapt ca o asociatie sa doneze niste bani pentru o alta asociatie care acelasi activitate de protectie mediu, banii vor fii pt un proiect explicit.
Multumesc mult pt rabdare, dar incercam sa procedam cat mai corect posibil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. ati spus in mesajul initial ca un ONG doreste sa DONEZE o suma de bani catre alt ONG, si ati intrebat daca trebuie sau nu autentificat notarial. Ca si cum deja ati analizat si stiti ca forma juridica adecvata a transferului este un contract de DONATIE. De aceea initial am raspuns la ce ati intrebat - ca legea permite contract de donatie si ca fiiind sub 25000 lei nu e obligatorie forma autentica. Insa cand am vazut ca intrebati unde e reglementat contractul de donatie am realizat ca de fapt nu sunteti deloc informati si deci ca nu ar trebui prezumat ca optiunea pentru contract de tip donatie a fost facuta in cunostinta de cauza si ca poate de fapt nici nu e cea mai potrivita forma. Si din ce ati scris ulterior cel mai bine s-ar potrivi un contract de grant / finantare nerambursabila, nu unul de donatie, ca nu din spirit caritabil vreti sa ii ajutati, nu sa le faceti pur si simplu un cadou, ci cu scop precis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un ong sa doneze bani? TCor TCor Buna ziua! Un ONG a primit prin donatii (daruri manuale) de la diferite persoane niste bani. Din acesti bani isi organizeaza activitatile si vrea sa dea/ ... (vezi toată discuția)
Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Model contract dar manual amatan63 amatan63 Buna ziua, exista un model de contract care se incheie de ONG-ul care ofera un dar manual? Sau este suficienta Dispozitia de plata... Multumesc! (vezi toată discuția)