avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA sistem real, calcul taxe de la infintare pana la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA sistem real, calcul taxe de la infintare pana la radiere intr-un an fiscal.

Buna ziua. Daca am PFA in sistem real infiintat pe 8 Februarie 2024, iar pe la mijlocul lunii Decembrie 2024 voi solicita radierea. La calcularea taxelor, care va fi venitul maxim pe care il pot acumula, astfel incat sa nu depaseac cele 12 salarii minime si implicit sa nu platesc CAS? Bannuiesc ca daca nu am anul intreg, suma trebuie sa fie mai mica de 39.600 lei (cele 12 salarii minime)? Sau nu conteaza perioada de activitate de la infiintare (Februarie 2024) pana la radiere (Decembrie 2024) si practic calculul se va face tot la plafoanele stabilite pe un an intreg?
In esenta, daca in 10-11 luni de activitate, de la infiintare pana la radiere am venituri de 39.600 lei, ele se vor raporta la un an intreg si nu voi plati CAS?
Cel mai recent răspuns: Psv250988 , utilizator 17:50, 13 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din anul 2024 nu se mai recalculeaza plafonul la CAS . La CASS nu se recalcula demult.

Prin urmare , daca pana la data radierii aveti peste 12 salarii ( 39600 ) veti datora CAS 9900 lei . Daca sunteti sub acest plafon nu se datoreaza CAS deloc.
Multumesc.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Din anul 2024 nu se mai recalculeaza plafonul la CAS . La CASS nu se recalcula demult.

Prin urmare , daca pana la data radierii aveti peste 12 salarii ( 39600 ) veti datora CAS 9900 lei . Daca sunteti sub acest plafon nu se datoreaza CAS deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)
Taxele la anaf pentru pfa infiintat in timpul anului. leonardvlad leonardvlad Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de taxele la ANAF pentru PFA infiintat in timpul anului. PFA-ul meu este infiintat in data de 19.04.2022 la ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat in 2024 ??? nu gasesc un raspuns ... Dozzzer Dozzzer PFA si Angajat in 2024 ??? buna...nu reusesc sa gasesc un raspuns clar nicaieri...asa ca sper sa ma puteti lamuri... sunt Angajat Norma Intreaga 8h si am ... (vezi toată discuția)