avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legal ca o persoana sa creeze un cont pe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legal ca o persoana sa creeze un cont pe instagram care ...

Este legal ca o persoana sa creeze un cont pe instagram care include și numele altei persoane: de exemplu "nume.prenume_fanpage" iar la postări sa folosească poze ale persoanei respective, sa specifice profesia acesteia, filmulete etc.
Unde se poate face sesizare, în condițiile în care nu se știe cine este autorul.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:43, 14 Martie 2024
nu e ilegal. in masura in care filmuletele si pozele sunt luate de pe internet, nu prea e nimic de facut. mai ales ca nu se stie cine detine contul. dreptul la imagine e stipulat in NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmarea pe domeniul public Marco21 Marco21 Buna ziua, as dori si eu un sfat pentru urmatoarea problema. Zilele trecute eram pe domeniul public cand am fost filmat intr-o situatie jenanta. ... (vezi toată discuția)
E ilegala utilizarea fotografiei altuia ca avatar? zurli10 zurli10 Buna ziua. In urma cu cativa ani, o persoana si-a facut un id, insa nu cu numele lui adevarat, ci a folosit unul fals, dar care poate exista in tara. De ... (vezi toată discuția)
Pot da facebook-ul in judecata ? ping200 ping200 Buna ziua, Pot da facebook-ul in judecata ? Povestea sta in felul urmator , eu am un cont de reclame pe facebook unde creez reclame pentru o firma de ... (vezi toată discuția)