Bună seara ! Locuiesc în Germania și ne am mutat recent . În apartamentul nostru sunt 6 calorifere ,toate au repartitoare puse pe ele. În apartament este foarte cald și nu necesita sa dai drumul la căldură, toate caloriferele sunt pe 0 dar 3 dintre ele nu sunt calde ,nu au nimic ,dar pe repartitor se adaugă calorii cam 2 3 calorii pe zi. Ce as putea face ? Nu vreau sa plătesc degeaba ,atât timp ca caloriferele mele sunt toate pe 0.
Acolo la Dvs., ca si la noi, "cineva" se ocupa de citirile acestor repartitoare de costuri si intocmirea unor situatii privind decontarea costurilor cu incalzirea locuintelor.
Sfatul meu este sa mergeti acolo unde platiti - poate fi o firma, etc. si sesizati aspectele aratate in topic.
Daca si in Germania se petrec asemenea lucruri, apai ce za zicel de RO.
Faza este ca aceste repartitoare de costuri sunt niste surogate care evita achizitionarea de aparate de masura mult mai scumpe - la vremea lor. Acum aceste "gigacalorimetre" au un pret mult mai mic si va trebuie doar un singur aparat care se monteaza la intrarea in apartament si care masoara intreaga cantitate de energie termica consumata.
Succes!
Daca caloriferele sunt pe 0(zero ) si se incalzesc inseamna ca s-au stricat robinetii termostatati si trebuie inlocuiti.
Contactati Hausmeister-ul de acolo si il anuntati ac desi sunt pe zero ele se incalzesc.