avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul notarului de a intocmi o imputernicire / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul notarului de a intocmi o imputernicire / procura. Am intentionat sa fac o imputernicire notariala fiului meu pentru ...

Am intentionat sa fac o imputernicire notariala fiului meu pentru donarea unui imobil (teren extravilan ) , dar am fost refuzat de nu mai putin de 7 ( sapte !) notari ,prin secretariat, din aceiasi localitate - Calarasi, m-au trimis de fiecare data " la altul " ? Este legal un asemenea refuz din partea unor functionari publici , care pare a fi un fel de asociere in nerespectarea legii ? Mentionez ca nici macar nu mi-au cerut actul de proprietate , celelalte documente necesare fiind copii de pe CI. Are rost sa reclam situatia la Camera notarilor publici ?
Cel mai recent răspuns: niculae49 , utilizator 17:55, 17 Martie 2024
o puteti face in oricare alta localitate.
Daca vreti dvs la unul, sa va dea o incheiere de respingere
1. Stiu ca o pot face oriunde in tara. Problema este de principiu, din mai multe p.d.v. : a) un functionar public/notar ,din cate stiu eu, poate respinge o cerere doar daca aceasta nu se incadreaza in prevederile legale, nu pt. ca nu are chef/nu vrea ,refuzand sa constate daca am sau nu am documentele legale necesare . Ce metode/mijloace am eu daca merg la un notar , imi raspunde "nu vreau" ,ii cer inchiere de respingere , imi da acelasi raspuns"nu vreau " ! Nu pot avea nicio dovada ca asa s-a intamplat ( doar daca am o camera ascunsa) !! b) ca sa ajung in alta localitate inseamna cel putin doua drumuri, trec Dunarea ,sau trebuie sa fac cca.180 km. , dus-intors,fara sa am certitudinea ca voi rezolva, c) de ce eu sa pierd bani si timp doar pt.ca , foarte probabil din pct. meu de vedere onorariul este prea mic ( nu vreau sa intru in alte speculatii ) , cand notarul se considera deasupra LEGII , atitudinea lui fiind acceptata tacit de "confrati" !
Oricum,multumesc pt. raspuns; mi-am imbogatit cultura juridica,nu stiam de "incheierea de respingere" , practic o himera ,vis-a-vis de " nu vreau"!
Și care e motivul refuzului?
Nemotivat : noi nu facem asa ceva !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune amcristi amcristi Vreau sa fac succesiunea dupa decesul tatalui meu.am vorbit cu un notar care imi este si ruda dar intre timp am primit o instiintare ca trebuie sa merg la alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,cu trei luni in urma am fost la un notar pe raza ... EugenSfetcu EugenSfetcu Buna ziua,cu trei luni in urma am fost la un notar pe raza sect4 București pentru o deschidere de succesiune, doamna notar a facut copii xerox la toate acte ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune 19051972 19051972 am facut succesiunea dupa ambii parinti,suntem 4 mostenitori si am mostenit o locuinta la curte cu 4 camere,ne-am inteles sa luam fiecare cate una,am fost toti ... (vezi toată discuția)